5.6.2015

26 kuukauden kuvat

Olen täälläkin muutamaan otteeseen maininnut työn alla olleen kuvatilauksen. Ikuisuusprojekti etenee näin:

- Käyn läpi koneelta kuvat kuukausi kerrallaan ja poimin tärkeimmät.

- Muokkaan kuvia kollaaseiksi ja "puolikkaiden kuvien kokoisiksi", jotta saisin edes jotenkin kaiken haluamani mahtumaan kohtuulliseen albumimäärään. Tässä menee yksi ikuisuus.

- Tilaan kuvat.

- Jaan kuvat "kuukausipinoihin" ja laitan järjestykseen odottamaan. (Tällä hetkellä olen tässä vaiheessa.)

- Etsin laatikoista muuta kautta saadut valokuvat ja yritän muistella niiden ajankohdat ja lisäilen kuvat oikeisiin pinoihin. Muuta muistettavaa saatan kirjoittaa "vyötteisiin" ko. kuukauden kohdalle.
 
- Levitän kuvat, albumit, teipit, kynät, sakset, viivoittimet ja roskikset jonnekin, missä saavat olla levällään koko projektin ajan.

- Jaan kerrallaan yhden kuukauden kuvat perhealbumiin, molempien lasten omiin albumeihin ja vauvakirjoihin. Leikkaan ja silppuan, kirjoitan ja teippaan. Huhhuh.

Kuvia on tällä kertaa 1223 kpl. Pitäkää peukkuja, että selviydyn loppuun asti. Mielellään pian. Tiedätte kyllä, miksi. Vieläkö teillä teetetään kuvia? Kerran kuussa vai kymmenessä vuodessa? Itseäni houkuttelisi siirtyä kuvakirjoihin. Saisi hypätä aika monen tässä esitetyn vaiheen yli.8 kommenttia:

 1. Paperikuvat vuosilta 2011-2013 odottaa pääsyä albumeihin, viime vuoden kuvia en ole ainakaan vielä teettänyt paperisiksi. Lasten albumit on kokonaan täyttämättä (siis alkaen vuodesta 2008). Mäkin olen miettinyt, että jos joskus hamassa tulevaisuudessa saan noi albumeihin, niin olisikohan aika siirtyä tilaamaan valokuvakirjoina, veisivät vähemmän tilaa hyllyssä ja olisi nopeampi homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hrr, kuulostaa myös mukavalta projektilta.... Kyllä ne kuvakirjat on tuossa liimaillessa alkaneet tuntua hyvältä idealta: budjetin kannalta (kuvat, teipit ja albumit maksaa varmasti ) ja tosiaan sen vaivannäön kannalta . Ja niinpä, myös tilan kannalta.

   Nyt on ekat 6 kuukautta liimattu. Ihan tolkuton homma!! :D

   Poista
 2. Huh, huh - iso hatunnosto täältä! Me ei olla enää aikoihin tilattu paperikuvia. Ollaan niin saamattomia, ettei edes kuvakirjoja lapsille ole saatu aikaiseksi... Tytön elämän ajalta puuttuu paperikuvat...ööö...kahdeksan viime vuoden ajalta ja pojalta viiden vuoden. Pitäisi varmaan aloittaa vuorotteluvapaa, että saisi kuvat kondikseen. Ellei siis hallitus poista sitä mahdollisuutta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta onhan ne siellä koneella tai muistikorteilla kuitenkin selattavissa (ainakin kunnes jotain sattuu... :|). Aina välillä miettii, että onko niitä edes järkeä teettää, mutta sitten, kun ipana selailee albumiaan ja selostaa joka kuvasta, että "tässä mä oon vielä pieni" ja "mitä isä tässä tekee" ja "äiti teki mulle ikioman albumin", niin kyllä se ihan kivalta tuntuu. ;) Ja mä ainakin oon niin huono muistamaan mitään, mistä ei ole kuvia. Joten sikälikin. :)

   Hehe, vois varmaan lähettää hallitukselle terveisiä, että valokuvabisneksenkin kannalta huonoja suunnitelmia ovat tehneet. :D

   Poista
 3. Mina tein yhden kuvakirjan, ihan vain kokeillakseni - ja voihan alymystys miten helppoa ja herkullista sen on! Kuvat ladataan nettiin ja muutaman tunnin uurastuksella on koko albumi valmis! Ja sekin viela mainittakoon, etta ne albumit vievat paljon vahemman tilaa (mista viomies on erittain tyytyvainen)

  Taalla saa tarjousksesta tilattua kuva-albumit halvalla ja ne tulee kotiovelle muutama paiva tlauksen jalkeen. SUOSITTELEN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mäkin tästä alkaen teen niin?! :) On vain ollut tuo "kotikenttäetu" kuvien teettämisen suhteen. Mutta nyt ne kuvakirjat taitaa tosiaan olla niin edullisia, ettei senkään takia tarvitsisi sitä kotikenttäetua pakosti hyödyntää. Varsinkaan, kun musta ei heillekään asiakkaana ole mitään hyötyä. ;)

   Poista
 4. Mää oon kans siirtyny kuvakirjoihin. Kyllähän siinäki aikaa menee, mutta ei varmastikaan niin kauan kuin entiseen tyyliin ja valmiit kirjat vie tosiaan vähemmän tilaa ko albumit. Ja niitä on helppo muokata. Tosin ehkä niistä ei ihan yhtä persoonallisia saa kuin vanhaan tyyliin. Nytki pari kirjaa odottelee puolivalmiina jatkajaansa... Tuota oon miettiny, että pitäskö lapsilla olla omat kirjansa vai riittääkö yks (joka pääasiassa koostuu lasten kuvista)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kyllä tiedä, miten persoonallisia tulee noista albumeistakaan, kun lätkii parikymmentä aukeamaa päivässä! :D Tuota oonkin miettinyt, että pitääkö ne tehdä yhdeltä istumalta. Ilmeisesti ei?

   Mä oon kotoa oppinut tuon tavan, että kaikilla on omat albumit, mutta eihän se mitenkään tarpeen oo. Toisaalta taas pitävät (ja muistan itsekin pitäneeni) tärkeänä niitä albumeja, jossa on enimmäkseen itsestä kuvia. ;) Kasvatetaankohan liikaan itsekeskeisyyteen? ;)

   Poista