9.8.2014

Vähän vaille 2

Tulevalla viikolla Pikkiriikkinen täyttää 2 vuotta. Onnea hänelle, ja onnea meille hänestä!

Synttäreitä on juhlittu pienissä erissä tällä viikolla, niin tänäänkin. Sankari itse osaa jo olla tohkeissaan lahjoista ja kynttilöiden puhaltamisesta.


Kaksivuotiaamme on supersöpö. Niskaan on kasvanut ihan viimeviikkoina sitä vielä entisestään korostava kiehkura. Ja ihanan viihdyttävässä iässä hän on. Oppii koko ajan uutta, ja kaikki opittu jää mieleen ja pääsee sopivan tilaisuuden tullen käyttöön. Ihmettelin, kun osasi nimetä kaupan pihassa näkemänsä trukin ja Candy King -pussin kyljestä prinssin. Tosin hän lausui sen selvällä suomenkielellä "hintti".

Isoveljen perässä pysyttely on opettanut kiipeilemään, juoksemaan, temppuilemaan ja yrittämään. Ihana taito. Yrittäminen, sinnikkyys, lannistumattomuus. Jalkapalloa hän potkii ihmeellisen napakasti.

Sopivissa määrin löytyy prinsessaa ja rämäpäätä. Lempilaulun (Aakkostanssi, tietenkin. Opettajien lapsi kun on...) tahdissa alkaa tanssittaa ja suosikki-iltasatu taitaa tällä hetkellä olla ankkakirja. Haluaisi jo osata pyöräillä, mutta kun ei ylety polkimille... Naapureista tykkää kovasti, samoin tädeistäsedistäenoista ja serkusta. Ja isovanhemmista ihan hirveästi. Ja herkuista.

Ihana tyttö, hymynaama, tinttaliisa. Vitsiniekka ja velmuilija. En malta odottaa, että tuleva vuosi taas valottaa enemmän tuota pientä suurta persoonaa. Mitäköhän tästäkin naperosta isona tulee?!


8 kommenttia:

 1. Onnitteluaiheisia söpöilyterveisiä! Tuommoiset puhumaan opettelevat ovat kyllä erityisen ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron terveiset! :) Ja niin on, ihan parhaita! Hämmentävää päästä yhtäkkiä ihan toisella tavalla sisälle lapsen ajatusmaailmaan. Huomata, mitä kaikkea se muistaa ja pitää tärkeänä, ja millaisia asioita haluaa meille kertoa. Pitää vain yrittää pitää huoli, että saa riittävästi suunvuoroa muulta perheeltä, veljeltä erityisesti. ;)

   Poista
 2. Ihana blogi, ihana tyttö, ihana fiilis! Kiitos linkityksestä, jään mielelläni seurailemaan elämäänne. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea melkein kaksivuotiaalle! Hän näyttää kyllä suloiselta: kaunis mekko, kiehkurat ja kaiken kruunaavat nuo jalkapohjat. Kirjoitat kauniisti ja hauskasti pienestä persoonasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos ja kiitos, joka kohtaan erikseen! :) Mietin siinä kuvaa ottaessani, että olisi pitänyt vaivautua putsaamaan varpaat, mutta enpä hoksannut silloin, että oikeastaan ne tosiaan kruunaavat koko ajatuksen. :)

   Poista
 4. Faarikin kiinnitti huomionsa heti jalkapohjiin kun minä ihailin kiharoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttäisi varmaan jalkapohjat harkitummilta, jos olisi heijastettu valo jalkapohjiin korostamaan sotkuja, eikö? :D No, ehkä joudutaan edelleen käymään "jossain" valokuvaamossa välillä, kun ei tämä omien otosten taso oo niin viimesenpäälle? :D

   Poista