24.8.2014

Sisustussuunnitelmia


 Joskus tuntuu vähän liioitellulta murehtia niin paljon kodin ulkonäköä, kuin murehdin. Varsinkin, kun en tee asialle koskaan mitään. Tai siis siksihän se juuri häiritseekin.


Häiritsee se, etten ole saanut aikaiseksi sisustaa ja somistaa sen näköiseksi, kuin haluaisin. En osaa keskittyä yksityiskohtiin, kun isot asiat on vielä korjaamatta. Eli tietyt pinnat on väärän väriset ja sisustussuunnitelmat keskeneräiset. Oikeastaan en tiedä vielä lainkaan, mitä haluaisin ja mistä pidän. Paitsi sen seinien värin tietäisin. Mutta kun siihen ei nyt tällä erää ryhdytä, niin en osaa ajatella, mistä aloittaisin. Kuvittelen, että pitäisi aloittaa pohjasta, jatkaa sitten kalusteilla ja viimeistellä koristeilla. Ja kaiken pitäisi tietenkin tulla valmiiksi kerralla.


Päätin, että yritän opetella ajattelemaan toisin. Että kodin laittaminen voi olla ihan "vain" sitäkin, että hankin jonkun kivan yksityiskohdan, josta pidän. Järjestelen silloin tällöin yhden huoneen kivaksi, kuljettelen tavaroita paikasta toiseen, kunnes ne kulkeutuessaan asettuvat sopivimpaan sopukkaan.

Tai somistan yhden huoneen blogipostausta varten muka harkitun oranssiksi. Vien sinne pari ylimääräistä oranssia asiaa, otan kuvat (joista rajaan väärän väriset nurkat pois), ja sitten nostan kirjavat pyyhkeet takaisin paikoilleen ja vien oranssin kukan siihen olohuoneen maljakkoon, jossa se sopuisasti jälleen rikkoo sen huoneen fengshuita olemalla siellä ihan väärän värinen.

Blogin kannalta olisi ollut tyylikkäämpää tehdä tämä sommitteluhössötys päivällä, olisi tullut kauniimman värisiä kuvia. Mutta tässä nyt olikin enemmän oivalluksesta ja opettelusta kyse, kuin kylppärin esittelystä tai edes siitä, pidänkö siitä tällaisissa oransseissa asusteissa. Olisiko teillä antaa vinkkejä uuden asenteen opetteluun? Mistä aloitan? Mitä muutan ensimmäisenä? Mikä on mun tyyliä?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti