14.8.2014

Kieputellen


Innostuin kieputtelemaan. En tälle tekniikalle parempaa nimeä tiedä. Tiedättekö te?

Hauska, nopea askartelu. Ehkäpä kokoan näistä huivin.

Opeystäville vinkiksi: sujuu näppärästi monen tasoisessa porukassa, aika pientenkin kanssa. Ei oo niin nuukaa, jos tulee virheitä ja joka porukassa sai kaksoistunnin aikana kaikki valmiiksi 1-3 kpl (ohjeistuksen ja kehyksen teon viedessä vieläpä isohkon osan ajasta). Ja useampikin sellainen, joka aloitti kässäntunnin kertomalla, että inhoaa kässää, totesi jossain vaiheessa, että tämä on lempikässäntyö ja musta tulee isona sellainen, joka tekee vain näitä.


Tämähän on pelkästään yksinkertaista kieputtelua ja solmimista. Työn oikea puoli on se, joka jää kehystä vasten. Lankojen risteyskohtaan tulee kaksi solmua, jotka työn oikealla puolella näyttävät X:ltä. Jos solmut tekee eri värisellä langalla, näyttää oikea puoli aika hauskalta. Valmiista paloista voi koota vaikkapa kolmiohuivin, pitkän huivin tai huovan. Ruudut voi ommella myös koristeeksi tyynyyn, pannunaluseen jne. Tai keksi vaikka ihan ite, mitä näistä voisi tulla.


4 kommenttia:

 1. Onpa kiva idea. Esikoinen voisi innostua näistä, täytyy laittaa muistiin ja esitellä hänelle viikonloppuna idea.

  ps. samalla ilmoittaudun blogisi uudeksi lukijaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin tervetuloa lukijaksi! Iloitsen jokaisesta uudesta kovasti! :)
   Ja miten kävi, esittelitkö idean ja kolahtiko? :)

   Poista
  2. Enpä muistanut viime viikonloppuna esitellä ideaa, kun oma elämä on ollut nyt aikamoista haipakkaa. Josko tänään tai huomenna muistaisin. Uskoisin, että esikoinen innostuisi tästä paljonkin.

   Poista
  3. Oppilaat oli innostuneet tästä kotonakin ja tehneet viikon aikana ties kuinka paljon näitä! :D Ja jonkun mummo oli kopioinut mallin myös itselleen. ;) Että varos vaan, kohta on langat loppu. ;)

   Poista