7.4.2014

Yöpöydät / yleiskalusteet


Makkariremontin yhteydessä hyvästeltiin vanhat yöpöydät, jotka olivat syöneet kilokaupalla vanhoja lehtiä, epämääräisiä nenäliinapaketteja, kyniä ja paperilippusia. Olipa ärsyttävää niitä tyhjätä... Uusia yöpöytävaihtoehtoja miettiessä päätettiin, ettei varsinaiselle säilytystilalle ole sängyn vieressä tarvetta. Lähinnä laskutilaa herätyskelloina toimiville kännyköille, paikka yölampuille ja satunnaiselle iltalukemiselle.

Ensin oli ajatus sängynpäädystä, mutta sitten se muotoutuikin tällaiseksi:Matala penkki, tai oikeastaan kaksi, kurkistavat vähäsen sängyn molemmista reunoista. Tykätään nukkua niin, että sängyn ja seinän väliin jää tilaa käsien oikomiselle, joten ei tuntunut omituiselta kiskaista sänkyä tämän vaaditun 20 sentin päähän seinästä. Flunssakauden nenäliinat voikin nyt piilottaa tuonne sängyn taakse jäävälle yöpöydän pätkälle.

Vähän mun piti mr Piille tätä ajatusta myydä, että lämpeni. Tosin en ollut itsekään varma, tulenko tykkäämään suunnittelemastani lopputuloksesta, mutta kun näin simppelit kalusteet oli kyseessä, todettiin niille olevan taatusti jotain käyttöä tulevaisuudessa, jos yöpöytinä ei toimikaan. (Ja noihin muihinkin käyttötapoihin toivon voivani nämä aina tarvittaessa napata.)

Näistä on lastenkekkereiden pöydiksi tai tuoleiksi. Voipa näillä penkeillä aikuinenkin istua, jos vaikka saisin aikaiseksi järkätä ne Me&I -kutsut (ja jos tällä kertaa ei vaikka sohvatila riittäisikään). Kivan hoitopöydän tyttö oli näistä keksinyt Lissun vaipanvaihtoa varten. Ja leikkipaikkanakin viihdyttivät kivasti. Kätevä yleiskaluste, jonka voi siirtää huoneeseen kuin huoneeseen.

Vaikka suunnittelemani mittasuhteet korkeuden ja paksuuden osalta olivat vähän erilaiset, on nämä aika täydellisen korkuiset meidän (muuten niin korkealta tuntuvan) sängyn yöpöydiksi, aikuisten istuttavaksi ja lasten kiipeiltäväksi. Viimeisen päälle viilattua Pii-designia, joka muuten mätsää pintakäsittelyltään hyvin pallotuolin designin kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti