14.4.2014

Runollinen olo
Osaisinpa runoilla. Nyt olisi nimittäin runomuotoa vaativa olotila.
Sellainen omituisen haikea, mutta kuitenkin lämmin syntyisi tämän hetken oloa kuvaavasta runosta. Tässä hetkessä on jotain semmoista, joka tuntuu iholla ja ajatuksissa lämpöiseltä tuulenvireeltä. Josta on vielä vaikea tulkita, mitä se tulee muuttamaan, vai nouseeko kenties myrsky. Tuskin, aika lempeältä se tuntuu.

Sain lainaan Taivaslaulun. Ihana kirja, kaunista tekstiä. Ensimmäisten lukujen perusteella yhtä runoa koko teos. Vaikkei runomuodossa olekaan.

Oppilaiden kanssa runoiltiin myös. Saatiin kolmessa minuutissa aikaiseksi näinkin syvälliset (tsihih) teokset sanoista ruoho ja puut:


Ruoho on tuulen rauhaa,
ruoho on vihreää nauhaa.

Ruoho on lammasten herkku,
        voikukan serkku.

Ruoho on varjoja ja valoja
ruoho piirittää taloja.

***

Puut ovat voimamiehiä
mutta pelkäävät sieniä.

Puut ovat tönkköjä sönkköjä,
tuulessa heiluvia hönttejä.

Puut ovat värien hohde
            metsurin kohde.


...jep.


8 kommenttia:

 1. No, ne on ainakin parempia runoja kun mä voisin kirjoittaa suomeksi, haha! Täällä vielä ainakin 50 senttiä lunta maassa, yäk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yäk, todella! Täällä on jo aika kevät. :) Ja hei, kyllähän sulta toi suomi taipuu aivan uskottavasti! Siitä vain runoja tekemään! ;)

   Poista
  2. Arkikieli ja runokieli on aika erimoisia! :)

   Poista
  3. Mutta runokielessä mahdollisia virheitä tai väärinymmärryksiä voi väittää tarkoitetuiksi. ;D Se on taidetta, taiteilijan näkemystä. ;D

   Poista
 2. Taivaslaulua jonotan kirjastosta, kovat odotukset! Odotan runollista oloa tähän hetkeen, nyt tekisi terää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siihen oloon Taivaslaulu istuisi ihan täydellisesti. Toivottavasti saat sen pian! Kerro säkin sitten, mitä tykkäsit. :)

   Poista