26.4.2014

Uhmaikä (mulla)


- No, lähetäänkö vaikka Seinäjoelle?
- Äh, ei...
- Käydään jossain ulkojätskillä.
- Eikä, tulee kylmä.
- Tehäänkö kahestaan jotain?
- ....
- Vietäis nää hoitoon jonnekin.
- Ei.
- Mennään mökille?
- Ei.
- Kutsutaan vieraita.
- Ei.
- Mä voin kyllä siivota.
- EI!!
- Ollaanko sitte vaan kotona?
- Ei.
- Toki sä voit koteloitua siihen sohvalle ja kiukutella mulle illalla, ku lapset nukkuu.

KUVA 1
 
Koteloiduin (KUVA 1). Lupasin miettiä vartin (ja tulin tietenkin tänne miettimään). Ois ihan kivaa, jos lopputulos ois jotain muuta, kuin tuo iltakiukutteluun johtava vaihtoehto. Ehkä pitää vaan pakata auto ja lähteä huristelemaan. Katsoa, mihin päädytään. Lakata vinkumasta.

Sitä u:lla alkavaa se tiesi tällä kertaa onneksi olla ehdottamatta.

9 kommenttia:

 1. uimaan, ulkomaille, ulos, Uumajaan, urheilemaan, untenmaille, ulos syömään... en keksi muuta uulla alkavaa. Mihin päädyitte? Me oltiin kolme tuntia järven rannalla. Paistettiin makkaraa ja luettiin kirjaa. Leppis nukkui vaunuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, aikalailla koteloitumismerkeissä meni ilta. Astuttiin me jossain vaiheessa takapihalta muutama metri metsän puolelle tutkiaksemme ötököitä ja sisiliskoa. Ehkä huomenna käydään sama keskustelu eri lopputuloksella? ;) Jollei muuta, niin ehdotan itse sitä u-asiaa, eli uimahallia. Hyviä veikkauksia kyllä noi kaikki. ;) Teidän retki sen sijaan kuulostaa aika kivalta!

   Poista
 2. Minäpä olenkin pessyt 6 koneellista mökkilakanoita ja mankeloinut sitä mukaa kun kuivuu,onneksi tosi nopiasti.Vapuksi saa viedä puhtaana takaasi. 10 pussilakanaa,4 isoa ja 3 pientä aluslakanaa 20 tyynynliinaa ja kassillinen pyyhkeitä Ihan hauskaa puuhaa tämäkin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, "ihan hauskaa", juupajuu. ;) Mä luulin, että olitte vielä mökillä, mutta ette näköjään?

   Poista
  2. Ei me oltu ku pe-ilta,kun on kuvauksia eilen ja tänään. Tänään olis aikomus lähteä mun "mansikkapaikalle" kanuunankalliolle,kristiinaan kattomaan onko meri jo sulanu.

   Poista
  3. Kuulostaa kylmältä! ;) Mäki koitin ehdottaa jotain ajelureissua (kun ulkoilusää ei oo yhtä hieno, ku eilen.) Mutta meenkin tästä taas sohvalle koteloitumaan, ku ukkeli lähti rullaluisteleen ja naperot nukahti. Mut ei se mitää, tänään se kuulostaa jo jopa ihan hauskalta idealta, ja onhan vielä koko ilta aikaa. ;)

   Poista
 3. Oon huomannut, että silloin kun naisuhmis on pahasti päällä, niin oikeesti toisen ei edes kannata kysyä mitään. Pitäs vaan antaa yksi vaihtoehto ja sekin enemmän määräyksen kuin kysymyksen muodossa. Koteloitumisen kynnyksellä kysymyksiin ei ole olemassa kuin kieltäviä vastauksia.

  VastaaPoista
 4. Oon huomannut, että silloin kun naisuhmis on pahasti päällä, niin oikeesti toisen ei edes kannata kysyä mitään. Pitäs vaan antaa yksi vaihtoehto ja sekin enemmän määräyksen kuin kysymyksen muodossa. Koteloitumisen kynnyksellä kysymyksiin ei ole olemassa kuin kieltäviä vastauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis todellakin. Totta joka sana. Pitäis varmaan ite ottaa tästä tiedosta opikseen ja koittaa kommunikoida pienempien uhmaikäisten kanssa samoin ohjein. ;)

   Poista