25.4.2014

Kirjavinkki

Ainainen tuska, kun aamunavauslistassa näkyy oma nimi... Onko teillä kollegoilla luottotarinoita, joita osaisitte vinkata mulle tulevaisuuden varalle?

Minä tarjoan vastavinkiksi oman suosikkini: Kuningas Tollo ja muita kertomuksia (Monica Vikström-Jokela ja Eero Jokela). Tämän suosikin puoleen aina lopulta päädyn, kun ensin olen tuossa "ainaisessa tuskassani" tonkinut koulun aamunavausvihot tyytymättömänä läpi. Silläkin uhalla, etten muista, mitä juttuja luen jo samalle porukalle monetta kertaa.

Kirja sisältää useamman luvun mittaisen tarinan hassusta Kuningas Tollosta, joka opettelee käytöstapoja opettavaisten ja hauskojen tarinoiden avulla. Kirjan toisessa osiossa käsitellään myös lapsille sopivalla tavalla hengen hedelmiä. Tarinat kyllä puhuttelevat aikuisiakin. Ainakin yksi tarina piti skipata tänään siksi, että oli vähän turhan herkkä omalle mielentilalle. Kirjan lopussa on vielä kahdeksan satua otsikolla "Satuja oikeasta, väärästä ja ihmisiksi elämisestä". Varsinkin nuo hengen hedelmä -tarinat ja sadut oikeasta ja väärästä sopivat loistavasti yksittäisiksi aamunavauksiksi. Ja ihania kuviakin kirjassa on.

Ottaisin tähän kirjasta kuvan, mutta jätin sen töihin. Aion nimittäin tuoda Kuningas Tollon opetuksineen luokkaan loppukevääksi, kun saatiin juuri edellinen tarina kuunneltua loppuun. Siispä varastin kuvan Lastenkeskuksen Kirjakorista, ja hyvitykseksi laitan TÄHÄN suoran linkin Kirjakoriin, jossa myyvät Kuningas Tolloa nyt erittäinkin kivaan alehintaan 18,55 euroa! Tämä on ehdottomasti suosittelujen arvoinen kirja, eli ei muuta kuin tilaamaan! Linkin takaa löytyy pari kuvaa, joista voi kerrontatyyliäkin kurkistaa.


2 kommenttia:

  1. Oot suositellut tätä mulle jo kerran, mutta oon unohtanut. Kiitos siis. Sitten tunnustus: (joudunkohan raastupaan?) En muista, koska olisin viimeksi pitänyt aamunavauksen. Norssissa varmaan. Nolo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi sua onnekasta! :D Mä salaa toivon, että tulevassa koulussa ois toisenlaiset käytännöt, ja pääsisin useammin pälkähästä. Mutta mielelläni kyllä lukisin noita tarinoita sakille muuten vaan. ;)

      Poista