28.4.2014

HiljaisuusKuskasin muutama viikko sitten lapsia aamulla hoitoon. Jumahdin perinteisesti kuuntelemaan radiosta jonninjoutavuuksia. Kunnes tajusin, että enhän mä ehtinyt puhua lapsille vielä aamuhässäkässä mitään. Suljin radion, jututin takapenkkiä ja jatkoin hoitopaikan jälkeen yksin töihin. Hiljaa.

Sen koommin en oo YleX:ää kaivannut matkaseuraksi, vaan oon nauttinut hiljaisuudesta. Suosittelen. Lepoa ajatuksille, nollausta. Nollasin oppilaidenkin päät, kun yhden koulupäivän päätteeksi jäi 5 toimetonta minuuttia. Käsivarret pulpetille ristiin. Pää käsiä vasten. Silmät kiinni. Hiljaisuus. Häkellyttävän hiljaa ja liikkumatta olivat. Näytti, että tuli tarpeeseen, yksi taisi oikeasti nukahtaa.

Nykypäivänä, aistiärsykkeiden tauottoman tulvan aikana voisin enemmänkin julistaa hiljaisuuden ja toimettomuuden, aistien nollaamisen ilosanomaa. Ehkä tuonnempana taas, koska tähän olisi teemansa puitteissa sopinut paremmin hyvin hyvin lyhyt ja ytimekäs, painokkaan hiljainen, lörpöttelemättömämpi teksti.Kyllä kelpaa tällaisella työmatkalla lepuutella korvien lisäksi silmiä.
(Kuva ei nyt ihan oo uunituore, joku agrologi ehkä huomasikin.)4 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus! Hiljaisuutta on nykyisin melko vähän, aina ympärillä on säpinää. Ja loistava veto myös luokassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in, jotenki sitä havahtuu välillä, kun tajuaa, kuinka kiinni me ollaan kaikissa ärsykkeitä lähettävissä asioissa. Me, ja Ne Lapset myös... Se on vähän pelottavaa. Eli nostetaan nollailu arvoonsa!! :)

   Poista
 2. Yli kymmenen vuotta oon tehny työtä, jossa ajetaan autolla. Seurana silloin on radio. Pari viimeisintä vuotta oon huomannu kyllästyneeni samoihin soittolistoihin ja mainoksiin ja "jumputukseen". Oon tullu virallisesti vanhaksi ja tylsäksi ja alkanu kuunnella silloin tällöin YlePuhetta. Mikä ihana vaihtelu! Asiallista puhetta eikä ollenkaan musiikkia. (Toki joskus tylsääkin puhetta esim. politiikasta, mutta se on makuasia).. YleSuomikin on jo piristävä poikkeus, koska sielä tulee musiikkia soittolistojen ulkopuoleltakin -eikä mainoksia. Ja iltaisinkin Yle on todella monipuolinen! Eri musiikkigenreille on omat ohjelmansa ja on luontoiltaa ynnä muuta. Iloisesti maksan Yle-veroni ihan vaikka pelkästään laadukkaiden radio-ohjelmien takia :) Tämä oli nyt vähän off-topic, muth'....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, meidänkin perheessä on siis toinen aikuisista tullut "virallisesti vanhaksi", kun usein näkyy kuunnelleen Puhetta. ;) Kyllä mäkin Ylen kanaviin usein päädyn, jos jotain haluan kuunnella. Tykkään moniin kanaviin verrattuna kaikkein eniten YleX:n juontajien tyylistä. Ovat jotenkin positiivisia ja energisiä, en jaksa yhtään kuunnella radiosta valittajia ja dissailijoita. ;)

   Poista