21.4.2014

Kevätretkellä


Haaveilin eilen aivojen tuuletuksesta. Siispä lähdettiin vielä illaksi metsään. Muksut ovat väsyneitä epämääräisestä lomarytmistä, ja omaan korvaan niiden kitinä kuulosti ulkoilmassa huomattavasti siedettävämmältä. Ei mennyt hermot, vaikka yksi kymmenkiloinen rimpuili sylissä tai vaihtoehtoisesti kävellessä heittäytyi velliksi. Halusi kaikkea, eikä halunnut mitään. Esiuhmaikää aika vahvasti ollut ilmassa viime aikoina. Itseä lähinnä naurattaa, kun se vetää raivoissaan valtavilla kyynelpalleroilla tehostetun breakdanceshown lattialla, kun ei ois halunnut ottaa paitaa pois tai ois halunnut lukea eri kirjan, kuin minkä veli valitsi. Hän jo tietää, mitä haluaa. Ja mitä ei. Ja se "Ei!" on hyvin napakka.

Mutta metsään palataksemme: nyt ollaan viimein löydetty kotikaupungista metsäpaikka, johon voidaan viedä vieraita! Olipa hieno! Poika löysi matkan varrelta aarrekiven, jota kertoi puolet matkasta säilyttäneensä saappaassa, kun sieltä se ei tipu. Ei ollut kuulemma yhtään häirinnyt. Niin kuin ei sekään, että saappaat olivat koko ajan väärissä jaloissa. Tyttö sen sijaan tunki veljen saappaisiin salaa eväsvoisarvia ja nauroi katketakseen, kun jekku huomattiin. Ja sitten se nappasi tuon ylimmän kuvan, eikös hieno? Naperoperspektiivi.

Metsässä tuoksui jo kuivalta ja lämpimältä. Tarkeni hyvin takitta, jopa minä. Matkan varrella pellot puskivat vihreää. Linnut konsertoivat kilpaa, sekä metsässä, että kotipihassa. Etupihan tuijaan tekee tänäkin keväänä viherpeippo pesää. Toivottavasti tällä kertaa saa valmiiksi asti.

Kevät. Kevätkevätkevät!! Tuntuu oudolta mennä enää töihin. Tuntuu kesäkuulta.6 kommenttia:

 1. Mekin käytiin metsäretkellä. Ensimmäisen 10min.jälkeen poika oli kastautunut vedessä vyötäröä myöten. Suo vähän petti. Myös neiti sai kenkänsä täyteen vettä. Eikä muuten mennyt hermot, naurettiin vain vedet silmissä,kun poika paistoi makkaraa paljain jaloin kalsarit jalassa. :) myöhemmin isä toi kuivaa päälle kummallekin. Onneksi oli lämmin. Ihana kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihana mielikuva tuo teidänkin poika makkaranpaistoluukissaan! :D Teitä voitaiskin joskus haastaa tuonne meidän löytöömme. ;)

   Poista
 2. Mä vähä ihmettelinki tuota ekaa kuvaa ja yritin tiirailla mitä oot kuvannu,tekstiä lukies se selviski.

  VastaaPoista
 3. Heeh kevät. Kävin äsken vielä lenkillä tuulihousuissa, ja kolme vaatekerrosta ylävartalolla. En vaan voinut uskoa, että nämä säät jatkuu viikonlopun jälkeen. Vähän oli HIKI.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä koskaan voi uskoa niihin ekoihin viistoistaisiin mittarissa. Niiden luulee kuitenkin vielä tuntuvan talvelta, vaikka oikeestihan ne tuntuu enemmän kesältä, kuin kesällä se sama +15. ;)

   Poista