26.2.2014

Ylimääräinen pipo


Ihana kevätpäivä! Touhuttiin koko perheellä ulkona ja nautittiin auringosta. Lapset olivat iloisia ja linnut sirkuttivat. Olipa ihanaa ulkoilla!
Mr Pii vinoili, että aionko kirjoittaa noin, kun sohvannurkkaan sijoittuneen kokoaamuisen neulontapuhteen päätteeksi marssin teepaitasillani (!) ulos kameran kanssa, kun HÄN ulkoilutti kevätsäässä jälkikasvuamme. No, en sentään ihan tollaista valhepostausta ajatellut, vaan mannekiinia kaipasin. Pienin suostui tehtävään helpoiten, Isomman muksun juostessa kiljuen pakoon.

Neuloin hiihtolomarentoutuksena pipon, jolle meidän taloudessa ei kuitenkaan ole varsinaista tarvetta, laatikoiden pullistellessa ulkoasusteista. Ajattelinpa kysäistä, että olisiko jollain muulla käyttöä tällaiselle. Koko näyttäisi olevan ainakin 1-3½ -vuotiaille sopiva, mutta 30-vuotiaalle liian pieni. Siitä väliltä en osaakaan sitten sopivuuttaa arvioida. Lankana 7 veljestä. Huikeat 4€ muotoilen tälle käsityöuurastukselleni (hehe) hintaa, eli saisin tilalle uuden lankakerän ja tuntipalkkaakin jäisi about 0,30€/h.
3½-vuotiaan pikasovitus...

Oikeasti kyllä oon sitä mieltä, ettei kenenkään pitäisi myydä käsitöitä tuollaiseen hintaan, ettei synny sitä oletusta, että käsityön tulisi maksaa vähemmän, kuin kaupasta ostetun tuotteen. Jos joku tilaa multa samanlaisen vastaavan (vaikka musta-valko-harmaan, vinkvink), niin lupaan sitten pyytää ainakin 10 €. (Olin vahingossa heittänyt hintaan kaksi nollaa, onneksi huomasin ennen julkaisemista.)

Mitä mieltä te ootte käsityönä tehtyjen vaatteiden hinnoista? Mitä ootte valmiita maksamaan itseommelluista ja -neulotuista vaatteista? Tai käsityönä tehdyistä huonekaluista? Ite oon katkerasti saanut huomata senkin, että varsinkin aikuisten vaatteita tehdessä ei kyllä yhtään pääse halvemmalla, jos tekee kaupasta ostamisen sijaan esim. college- tai velourhousut itse. Vaikkei itselle tehdessä edes ajattelisi työn hintaa.


5 kommenttia:

 1. Halvalla menee,aivan liika halvalla,mun myyntikopas on tilaa. Tosin pipot tuntuu kulkevan huonosti.mut voin yrittää .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, myyntikoppaankin voisin askarrella, jos meinaa tekemisen puute iskeä! Sitten laitan hintaakin enemmän. Tämä myssy sai jo uuden kodin, eli tätä en tuo sinne.

   Poista
 2. Mua jotenki masentaa, että itse tekemällä ei tosiaan saa yhtään halvemmalla. Haluaisin, että mulle iskis ompeluinnostus, mutta tuntuu niin hullulta ruveta ompeleen, kun kaupasta saa samalla hintaa (saati sitte kirpparilta) ja vieläpä näkee heti, miltä vaate näyttää. Tähän asti on vielä aika tyhjän panttina ompelukone seissy, mutta jospa joskus tulis tarve itse luoda jotain :) Hieno pipo kyllä ja ihan liian halpa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sepä se, kun omatekemässä on aina se riski, että kun viimein pääsee sovittamaan, toteaakin vaatteen olevan huono. Sillä mä tykkäänki erityisesti käyttää materiaaleina vanhoja vaatteita ja kankaita, ei oo minkäänlaisia suorituspaineita. ;) Ehkä se inspiraatio sullakin joskus iskee, mulla ainaki on niiiin kausiluontoista, miten paljon tykkään/jaksan/kerkiän tehdä.

   Poista