22.1.2013

Ensi talveksiEn ole vielä koskaan 2,5-vuotisen äitiurani aikana osannut ostaa mitään "ensi talveksi". Nyt ilmeisesti toisen kohdalla on jotenkin (ihan pikkipikkiriikkisen vain) helpompi käsittää, että kyllä se vauvakin tosiaan vuodessa kasvaa muutaman vaatekoon verran. Ja ettei se toppapuku loppujen lopuksi niin kauaa loju kaapin pohjalla, kuin luulisi. Ja että aleissa ne vaan ovat niin paljon halvempia, kuin sesonkiaikana. Eli rohkenin ostamaan ihanan muumitoppa-asun kokoa 80.

Mitä kokoa muiden 1,5-vuotiaat ovat käyttäneet? Esikoiseni ainakin on aika minikokoluokkaa, ja toistaiseksi etenee samaa käyrää tämä pikkusisaruskin, joten kokoarpajaisissa päätin tuon koon olevan riittävä.

(Nyt saattoi kyllä tulla etikettimoka, äitiblogeissa ei ymmärtääkseni esitellä tokmannin ei-minkään-merkkisiä alekoriostoksia.)

4 kommenttia:

 1. Ilmarin 1,5-vuotiskoko on ollut 86-92, joten arvelisin, että teidän keijukaiselle tuo 80 lienee just hyvä. Ei Hildakaan muistaakseni sen isompi ollut siinä iässä, vaikka onkin ollut aina aika pitkä ikäisekseen. (Vähän noloa, että tää on mun eka kommetti tässä blogissa, vaikka paljon ylevämpiäkin olisi voinut kommentoida ja kehua esim. hienoja kuviasi jne. Tulipa sentään tekstarilla kehuttua aikaisemmin!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei oo noloa. ;) Meidän 2,5-vuotias on nyt 92 -kokoinen, ja pikainen mittaus osoitti, että periaatteessa tämä kuvan toppapuku mahtuisi SILLE nyt. Reilua mitoitusta siis. Eli katsotaan nyt, tuleeko käyttöön ensi talvena, vai seuraavana. ;) Tosin mun kokemuksen mukaan ei oo niin väliä vielä 1,5-vuotiaalla, vaikka olisi liian suurikin ulkovaate: kömpelöä ja epämukavaa se liikkuminen hangessa on joka tapauksessa.

   Poista
 2. Mä kans luulen että teidän ihanalle sirpille tämä juuri passeli koko. :) K:lla nyt 86 koon haalari, alkaen tuosta 1,5v iästä, mutta hän taitanee olla (tai siis on ;)) vähän pidempää/isompaa sorttia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on sitten ainakin jotain, mitä jännityksellä odottaa, heheh! :D Tuskin tämä massakausi tekee kuitenkaan kovin yllättäviä käänteitä käyrille, eli ollaan toiveikkaita ostokseni suhteen. ;)

   Poista