18.1.2013

Blogipaniikki

Voisin kuvitella, että blogin pitäminen aiheuttaa muillekin kuin mulle tämmöisiä tunnekuvioita:

1. jännitys ja ujostelu 
- mitä uskallan ja haluan sanoa ja kenen kuullen

2. innostus 
- sanon mitä vain ja kenen vain kuullen
(mieluiten Ihan Kaikkien Mahdollisten kuullen)

3. paniikki 
- alan miettiä, että mitä nyt sitten olen sanonutkaan ja kenen kuullen. 

Mulla on nyt toi paniikkivaihe. Keitä täällä käy? Mitä mä oon sanonut? Ärsytänkö? Onko tämä noloa? Pitäisikö olla varovaisempi? Annanko itsestäni väärän (tai liian oikean) kuvan?

Kokeneemmat bloggailijat voisivat nyt sitten valaista, että mikä vaihe tulee seuraavaksi. Hällä väliä vai Sensurointi?

Toivoisin kovasti, että "Hällä väliä", koska tämä tietynlainen sensuroimattomuus on ollut mielekästä. On tullut se tunne, mitä kaipasinkin, että näyn ja kuulun, vaikka olenkin vain kotona.

Osaisinkohan tehdä tuohon sivunlaitaan hetkeksi semmoisen gallupin, johon saisivat lukuisat (heheh) vierailijani klikkailla anonyymisti merkin visiitistään. Kenties se rauhoittaisi mieltäni. Kertoisi, että tämä on ihan pikkujuttu ja olematon paikka nettimaailmankaikkeudessa. Joskin mulle Iso Paikka.

7 kommenttia:

 1. Onnistui, osasin tehdä kyselyn! Näyttää kyllä vähän hönöltä.

  VastaaPoista
 2. Voi ei, älä vaan sensuroi, äläkä lopeta tai ala nolosteleen. Tätä on kiva lukee! Ja kaikki tutut tietää (ja kaikki naiset) miten usein voi mieltään muuttaa ja miten usein tunteet vaihtelee.

  Ja sinä olet TÄRKEÄ siellä kotona juuri nyt. Usko vaan, näen ne hedelmät joka päivä töissä!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi blogisurffailija (ja kokenut bloggailija) vastaa, että seuraavaksi tulee Sensurointi. Ainakin mulla, joka kerta. Päädyn aina jossain vaiheessa siihen pisteeseen, että alan hävetä aiemmin julkaisemiani juttuja ja poistan (tai piilotan näkyviltä) kaikki blogitekstit. Muutaman kuukauden kuluttua alan kirjoittaa uutta blogia, ja seuraa jälleen jännitys, ujostelu, innostus ja paniikki. Ja kohta myös sensurointi. Ja taas kaikki alusta. Uuvuttava noidankehä!

  Toivon silti, että sun seuraava vaiheesi on Hällä väliä, juttujasi on kiva lukea!

  VastaaPoista
 4. Mun asenne on ehkä hällä väliä oman blogini suhteen. Tai ehkä se asenne johtuu siitä, että ajattelen, ettei sitä seuraa ja lue kukaan outo, vaan perusvierailijat on perheenjäseniä.

  Ja uskon, että suurin osa muista blogien lukijoista on sellasia kuin minä: joskus surffailen ja lueskelen satunnaisia blogeja, mutta harvemmin muistan enää jälkeenpäin, missä kaikissa blogeissa oon käynyt. Harvemmat niistä jää vakkariseurantaan.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset teille. :) Ainakaan tällä hetkellä gallup-tulokset eivät pelota, joten taidan suunnata kohti HälläVäliä. Enimmäkseen täällä käy niitä, joita siis arvelinkin. Hälläväliä, se olisikin ollut hyvä blogin nimi. (Mikä onkin toinen kaihertava juttu: tein blogin niin vauhdilla, etten ehtinyt miettiä nimeä syvällisemmin. Tämä ei tunnu hyvältä, mutta joku "----:n päiväkirja" tuntuu liian pitkältä. Enkä kokonaankaan halua muuttaa, kun tuo osoite pysyy kuitenkin samana.)

  VastaaPoista
 6. Älä vain ala sensuroimaan! Sä oot saanut mut käymään netissä useammin kuin kerran viikossa ;) Näitä on ihana lukea, kun moni asia on ajankohtainen omassakin elämässä. Jatka samaan malliin! Uhh, iihana somelainen muija olet!:D (RK)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihana, kiitos, uhh! :D Mut älä nyt ihan nettiriippuvaiseksi ala... :|

   Poista