3.6.2017

Todistusten jako


Rakas Eskarilainen (6v11kk). Olen sinusta ylpeä.
Olet innokas ja taitava lukija ja kirjoittaja. Matemaattinen hahmotuskykysi on myös hyvä. Näissä ja muissa tiedollisissa ja taidollisissa asioissa ei eskarivuosi tuottanut ongelmia.
Haasteitakin toki on ollut, koska olet joutunut tekemään monia jännittäviä asioita. Niistä suoriutumisesi tekee minut kaikkein ylpeimmäksi. Esimerkkeinä koulutaksilla kulkeminen, jalkapallopeleihin uskaltaminen välitunneilla, kaverisynttäreille meneminen, erilaisiin tehtäviin heittäytyminen, esiintyminen ja omista tehtävistä ja tavaroista huolehtiminen.
Kotona olet vahvatahtoisuudestasi huolimatta osoittanut myös tyyntymistä ja kykyä hillitä monia puuskiasi.
Olet filosofi, insinööri, arkkitehti, tiedon imijä, historiafani, kyseenalaistaja, pohtija ja monella tavalla ihmeellinen otus. Rakas.

Ihana Keskimmäisemme, 4v 10kk. Vuosi on ollut sinulle jännittävä, ja välillä myös vähän tylsä. Olet saanut olla paljon kotona pikkusiskon kanssa, minkä takia olet oppinut keksimään tekemistä itsellesi. Siinä ohessa olet oppinut lukemaan, enkä voisi olla ylpeämpi neljävuotiaasta lukijalapsestani! Aku Ankatkin alkavat aueta sinulle uudella tavalla, kun osaat lukea sanoja sieltä täältä. Lemppareitasi ovat "KRUNTS", "POKS", "VIUUUH" -sanat. Luet nykyään koko ajan sanoja ympäriltäsi, ja harjoittelet myös kirjoittamista. Myös laskutaitoa alkaa löytyä, ja aikaisempaa monimutkaisempaa hahmotuskykyä. Ärräkin löytyi, kun jaksoit niin reippaasti ja turhautumatta harjoitella.
Kerholaisena olet saanut harjoitella yksilönä olemista, ja vaikkei aina ole ollut mutkatonta jäädä ilman perheenjäsentä kerhoon, olet kuitenkin ylittänyt itsesi ja uskaltanut.
Olet ihana ja rakas, ja nyt kehittymään lähtenyt "oma tahto" on taatusti tärkeä taito, vaikka nyt raivon muodossa tullessaan se vähän hämmentääkin paitsi meitä, myös sinua. Itsehillintää ja rajoja harjoitellaan jatkossa. Sinusta voi tulla isona ihan mitä vaan. Tiedän sen varmaksi, koska olet nyt jo sisukas, rohkea, oppiva ja osaat nauraa itsellesi.

Kuopuksemme, liki 2v, isoksi kasvanut vauvamurumme. Vuoden aikana olet kasvanut humisemalla. Olet jo iso pellavapäinen tyttö, jolla on omaa tahtoa ja omia ajatuksia. Visiosi ovat usein hilpeitä ja me kaikki nautimme höpsöttelystäsi. Ja sinäkin nautit yleisöstä.
Musiikki saa sinut tanssimaan ja laulamaan. Äänenmuodostuksesi on huikeaa, ja kiljut kiukkuisena kovaa ja korkealta kuin junan pilli.
Olet alkanut puhua, ja laitat mielelläsi osaamasi ärrän niihinkin sanoihin, joissa sitä ei ole: auto esimerkiksi on arto. Ruokapöydässä pyydät ketsuppia, pistteri (ei enää pusuttia), ja kiljaiset kädellä näyttäen SOPP!! kun riittää.
Suurimman osan asioista haluat tehdä "itte!!" ja puuhissasi matkit isompia. Vaatteiden suhteen olet tarkka, ja sanot nykyään suurimmasta osasta silmät ja suu pyöreinä "isoo", mikä tarkoittaa "ei tätä".
Olet huippu, söpöläisemme, rakas. Ihanaa, että sain olla kanssasi kotona näinkin pitkään.

Luin nämä lapsille, ja pyysin heiltä päättöarvioinnin kotiäititaipaleelleni (päättöarviointi siis sikäli, mikäli saan töitä tulevaksi syksyksi):

Sinun pitäisi harjoitella ruohonleikkurin käynnistystä ja käyttöä.
Siivoaminen on mennyt hyvin. (6v)

Sinun pitäisi harjoitella iloitsemista ja hyppimään myös trampoliinilla. 
Ja olla meidän puumajalla ylhäällä laudoilla, koska isäkin on ollut siellä. 
Olet välillä uskaltanut hyppiä trampoliinilla korkealla. 
Olet hyvin osannut vähäisen joskus rauhoitella lapsiasi. 
Liukuri. Sun pitää mun omalla liukurilla koittaa laskea. 
Olet tanssinut, hyppinyt ja laulanut meidän kanssa ja tehnyt kaikkea kivaa! (4v)


Voi kiva, sain ihan kivat palautteet kuitenkin. Näillä kesään, iloitsemista harjoittelemaan. Ihanaa lomaa kaikille, joiden perheessä se tänään osalla (tai onnekkaimmissa perheissä kaikilla) alkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti