5.6.2017

Takki ontelokuteesta
Pitkään pyöritelty Pikkiriikkisen kesätakkiprojekti otti tuossa keskiviikkoaamuna pikaspurtin ja lähdettiin niiltä istumilta lankakaupoille. Väritoive asiakkaalla oli vaaleanpunainen tai keltainen. Kun tulin kaupasta vaaleanpunaisen kudevyyhdin kanssa, ihmetteli ipana, että senhän piti olla keltainen. Hain sitten keltaistakin miniontelokudetta.

Testailin eri tekniikoita ja pintoja virkkauksen ja neulomisen maailmoista, ja ulkonäölliseti olisin halunnut neuloa ihan vain sileää neuletta. Koska se olisi rullaantunut helmasta, päädyin tekemään ainaoikein-neuletta. En hoksannut mittoja ottaessani huomioida, että mallitakissa hiha oli korkeampi, kuin mitä itse olin tekemässä, ja niinpä jäi helma pari senttiä lyhkäisemmäksi, kuin olin ajatellut. Kun siis mittasin vain helma-kainalopituutta siinä vaiheessa. Tosin kude hupeni niin viimeiseen asti, että tuskin olisin edes kahta lisäkerrosta saanut sillä enää tehtyä.

Hiippahupun olisin halunnut purkaa ja tehdä tavallisen tilalle, mutta asiakas vaati saada pitää sen. No olkoon, sopiipa paremmin puutarhatonttuni, Antti Tuiskusen kaveriksi puuvajan seinustalle. Antti vaan on jotenkin kalpea talven jäljiltä. Raukka.

Takin malli on omasta päästä ja työn edetessä suunniteltu. Laatikkomallinen ja yhtenä kappaleena takahelmasta aloittaen tehty. Nyt ranteet ulvoo hädissään, että ei pliis enää mitään yhtä raskasta lanka-askaretta hetkeen! Harmi, kun mulla odottelisi tuolla se vaaleanpunainen vyyhti vastaavaa. Siitä voisi tulla vaikka joku kiva pieni matto. (Enkä tietenkään tunnusta, varsinkaan kotiväelle, että ajattelisin asuntovaunuhaavettani, kun sellaista alkaisin virkata.)


6 kommenttia:

 1. No mutta onpas söpö ja hauska.Aivan tämän neitosen näköinen.Oikea kesätakki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, paitsi jos on kovin kylmä ja luminen kesä. ;D

   Poista
 2. Mun lehtipussukka kuteesta kudottuna on vähän "vaiheessa", (Koskaan ei kuulemma saa sanoa, että käsityö on kesken, koska ne ei ole kesken vaan vaiheessa.) enkä tiedä koska se sitten lakkaa sitä olemasta.
  Mutta taas kun anopin vierailua varten siivotessani turhauduin meidän liian pieneen ja epäkäytännölliseen vessaan, jota ei millään ilveellä saa sisustettua mitenkään järkevästi viihtyisän oloiseksikaan, niin kaipasin paikkaa lehdille. Ja väriä. Ja sitä pussukkaa valmiina.

  Mutta ranteet on mullakin nyt hetkeksi esittäneet vienon toiveen: eihän kudota kuteesta hetkeen taas mitään, eihän?

  :D -Akka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun tuo on niin koukuttavaa tuo kude, ei malttaisi lopettaa, vaikka ranteet sanoisi mitä! :D Seuraavaksi vain apteekista hakemaan tukia käpäliin, ja ei muuta, ku uutta porhaltamaan. ;D No, jos ei ihan heti, mutta sitten pian taas? ;)

   Jos se sitten seuraavaksi tai sitä seuraavaksi anoppivierailuksi ois valmis? ;)

   Poista
 3. Tosi mukava! En tiedä jos täältä saa tuollaista lankaa tai mitä se on, mutta se näyttää mukavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kai matonkuteeksi alun perin tarkoitettu. Sellaista ohuesta langasta neulottua "onttoa putkea". Täällä siitä ainakin virkataan paljon mattoja yms. 😊 (esim tällä sivulla näkyy kuvasta hyvin, kun en oikein osaa selittää: http://texomer.com/?product=eko-ontelokude )

   Poista