4.4.2017

SukkapyykkijuttujaMonetko lastensukat arvelet kodistasi löytyvän? Itse veikkasin noin viittätoista paria per lapsi. Tuli tässä aamulla kuitenkin aikani kuluksi ja pyykkihuollon yhteydessä laskettua PARITTOMAT sukat, ja hui. Mitä veikkaat?

Pyykkihuollossa mulla on pari tyydytystä tuovaa hetkeä: pyykin ripustelu tiettyä järjestystä noudattaen ja pestyjen sukkien tuominen kaappiin. Jokaisella lapsella on sukkalaatikon vieressä pino parittomille sukille ja siitä sitten etsitään koneesta tulleille sukille pareja. Usein lastenkin kanssa, ja sehän on aika hauskaa puuhaa.


Pojan hyllyssä tämä puhtaan puolikkaan odottelu ei tosin onnistu, sillä hän käyttää mielellään sukkia parittomien pinosta. Kuulemma muutkin koulussa tekevät niin.

Vastaatteko haasteeseen ja paljastatte sukkalaatikkonne ja sukanpesurutiininne? Montako paritonta lastensukkaa teidän laatikostanne löytyy? Koska tottahan kaikkia kiinnostaa? Yritän selitellä, sillä haluan päästä itse kertomaan ja vertaamaan, että oliko lukemamme älytön, normaali vai säälittävä.

Meillä parittomina pötköttelee tällä hetkellä 42 sukkaa... (Joista pojan hyllystä 4.) Ja siihen päälle pyykkikorissa lojuvat ja ne pareineen sykkyröiksi taitellut... Syytä karsia pienimmästä ja rikkinäisimmästä päästä?


4 kommenttia:

 1. Ha! Kyllä oli aika monta paritonta sukkaa! Meilläkin on aika paljo, mutta en nyt kerkiä laskia. Mä heitän parit ja parittomat kaikki vain laatikkoihin kun ei ole parempaa paikkaa mihin panna tällä hetkellä. Sitte kun remontit on tehty tulee toivottavasti parempi rutiini... Kori pyykkihuoneessa tai jotain sellaista. Täällä Felixkin tykkää pitää eri sukkia. Aina meinaan löytää paria niistä jotka on laatikossa kun pesen uudesta pyykin, mutta yleensä se tapahtuu vain joka vuosi tai kaksi, haha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti on tärkeämpiäkin asioita, kuin sukkien parittaminen ja pareittain pitäminen! 😂 Sitten jonain päivänä... jos huvittaa. 😉

   Poista
 2. Meidän koululainenkin tykkää pitää eriparisukkia. Ja keskimmäinenkin saattaa vaihtaa vaan toisen sukan, jos vaikka toinen sukka on kastunut. Kaikki kolme myös tuovat sukkia pyykkiin vaihtelevalla menestyksellä, joten pyöriihän niitä parittomiakin sekä kaapeissa että nurkissa (viimeksi keskimmäisen sängynalusta tutkiessa löysin muistaakseni kolme paritonta likaista sukkaa).

  Karsin just muutama viikko sitten keskimmäisen järjettömästä pikkuhousu- ja sukkamäärästä kulahtaneet ja knaftit pois. No eipä jäänyt sitten paljon mitään jäljelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttua myös toi toisen sukan vaihtaminen! Itellä kun ei tulis mieleenkään! 😂

   Pois heittämisessä on tylsintä se, että ne pitäisi aina voida laittaa pois pari kerrallaan, muuten menee kuviot sekaisin. Mutta kun sitä pariutumista voi joutua oooooo.... doooooot.... taaaa..... maaaaaaaan... 😆

   Poista