17.3.2017

Taikinainspiraatio


Meillä on kohta jännät paikat.

Höhö, ei sen kummempaa, kuin kakunmaistajaiset. Mutta tunteikkaat ja toiveikkaat, joten paljon on pelissä.

Lapsi hihkui yhtenä yönä sängystään, kun luulin sen jo nukkuvan, että hän on keksinyt uuden taikinan. Luetteli innoissaan ainesosia. Hih, voi toista! Tänään sitten tehtiin. Koitin varovasti ohjailla määrissä ja perustelin esityksiäni googlaamalla leivontavinkkejä. Lapsi hyväksyi perustellut vinkit toteamalla, että "niin mä itekin vähän ajattelin". Mutta taikinan maun perusteella on pieni pelko, että tuli vähän mautonta.

Höpsö juttu kuitenkin. Yöllinen taikinainspiraatio. Pidetään peukkuja, että tuli syömäkelpoista ja edes leipuria itseään miellyttävää.5 kommenttia:

 1. Wohoo, se OLI hyvää, vaikkakin kinuskista tuli kivikova kuorrute. Lapsen mielestä se oli kyllä just hyvää niin. 😊 Eli hiukan jatkokehittelyä kuorrutteille, mutta yöllinen taikinaidea oli hyvä. 👍 (Tosin aika perustaikina se lopulta oli, luulisin.)

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavaa, että toteutitte taikinaidean! Tiedä vaikka olisi varsinainen jauhopeukalo kehkeytymässä ja tämä alkusysäys siihen! Ja oli kyllä varmasti jännät paikat, heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän jouduin tsemppaamaan itseäni, että uskaltauduin tähän uhkarohkeaan testaukseen mukaan. ;)

   Tämä lapsi on sellainen, että se saa vähän väliä ideoita, jotka se yökukuntojen aikana viilaa sitten valmiiksi, ja seuraavat päivät höpöttää tauotta, että koska kokeillaan. ;) Tässä näin nyt tilaisuuteni kasvattaa lasta, jonka ehdotuksille ja ideoille annetaan tilaa ja arvostusta. Se on nimittäin upea piirre, jonka huomaa vielä aikuisiksi kasvaneistakin lapsista. Rohkeus kokeilla ja usko omiin ideoihin ja yrittämiseen. Itse toteutan tätä sallimista ja tsemppaamista kuitenkin liian harvoin... Mutta sentään nyt. ;)

   Poista
 3. Ihana - taikinainspis! :D Ja niinhän sanotaan, että yöllä ne parhaimmat idet syntyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tiedän kyllä tunteen itsekin! 😄 Onneksi on tuttu juttu, niin oon osannut lapsellekin vinkata, että ne ideat voi silloin yöllä kirjoittaa ylös, ja sitten yleensä saa rauhoituttua unille, kun pää lakkaa raksuttamasta. Kun ajatukset on otettu talteen. 😂

   Poista