14.3.2017

Harmaata, simppeliä, mohairia

Puhuin joskus, että olisi henkinen tarve simppelin neuleen tekemiselle. Tässä se nyt on. Tylsistymiseen asti sai huristella sileää neuletta. Tosin tasona, eli puolet nurjaa, plääh... Hihojen pisimmällä kohdalla taisi olla kolmisensataa silmukkaa puikolla, joskin kaula-aukko kyllä katkaisi sen urakan onneksi. Tuoden edes vähän vaihtelua baanalle.

Helmaan olisi saanut tulla pidempi resoripätkä, mutta terapianeuleelle tyypilliseen tapaan tämäkin hahmottui vasta neuleen edetessä. Tämmöinen siitä nyt tuli, ihanan pehmeä ja simppeli. Aloitin siis takahelmasta ja päädyin etuhelmaan. Yhteen oli ommeltavana vain sivusaumat ja pääntien resooritin jossain vaiheessa työtä.

Lankana muistaakseni Alize Angora Gold (hukkasin jo vyötteet), 80% akryyli 10% mohair 10% villaa. Kuulemma kestää konepesua, vaikka vyöte neuvoi pesemään käsin. Menekki n. 200 g, eli alle kympin paita tuli tästä.

 
4 kommenttia:

 1. Mulla puikoilla villapaita. Mahtaako olla ikuisuusporojekti. Mutta sen kanssa pitäis tulla neulekerhoon kuulemaan viisaampien vinkit. Niin ihailen kun sulla ja siskolla isoprojekti toisensa jälkeen tulee loppuun. Mulla projektin täytyy olla kohtuu pieni että saan sen värkättyä loppuun. Tästä tämänhetkisestä paidasta haaveilen ensi syksyyn - katsotaan miten käy.
  -r

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikuisuusprojektitkin on hyviä, ei nopeus oo mikään meriitti. Kertoo vain vinksahtaneesta tärkeysjärjestyksestä arjessa, kun tällaisia suoltaa tällä tahdilla, vai? 😂

   Toivottavasti pääset seuraaville treffeille vinkkien pariin! Paikkana siskon lähikaupan (iso vihreä) kahvila! 😉

   Ja hei, on mullakin pari ikuisuusprojektia, mutta ne on niin tylsiä, että pitää varmaan purkaa ja keksiä jotain kivempaa. 😉

   Poista
 2. Ihana! Käytätkö jotain silmukkamerkkejä vai muistatko kaikki kavennukset ja levennykset ihan itte? Mutta on se vaan ihana, semmoinen pehmistelypaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, todellakin pehmistelypaita! ❤ Tosin kaula-aukko tuntuu kiipeävän kurkulle muodottomien hartioiden takia, pitää ehkä miettiä jotain muutoksia. 😉 Mitään silmukkamerkkejä en tässä käyttänyt, lisäilin ja kaventelin niin säännöllisesti, ettei tarvinnut. 😊

   Poista