3.3.2017

Käsitöitä ja Lankakerhon aikatauluNyt on taas puuhaa käsille! 

Kaksi neuletta puikoilla ja vähän projektia paperillakin. 

Näitä sitten (ainakin tuota harmaata taitaa riittää sinnekin asti) keskiviikkona taas Lankakerhossa.

Nähdään Seinäjoella, paikkana Se Toinen kahvila, kysy ihmeessä tarkennuksia.


2 kommenttia:

 1. Mä yritin löytää hyvän videon tai kirjallisen ohjeen, miten kutoa kaksi sukkaa yksillä pyöröillä. Juuh, en löytäny kun huonoja ohjeita. Vinkkaappa, missä olis parhaat ja ennenkaikkea selkeimmät neuvot! Mulla on yksi sukkamalli, jonka rasittavuus on nimenomaan liukas lanka ja putoilevat puikot ja tuossa sitä ei olis!!
  -akka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sama juttu! Avasin pari youtube-ohjetta ja selasin epätoivossa pari sekavaa kuva-/tekstiohjetta. Aattelin, etten jaksa edes yrittää. Tämän ohjeen ääreen kuitenkin kykenin rauhoittumaan ja onnistuin:

   http://arkimamma.blogspot.fi/2013/01/junasukat-vauvalle-kaksi-sukkaa.html

   Perusidea on se, että molemmille sukille on oma lankansa ja sukat neulotaan vaijerilta kerros per sukka kerrallaan (vaijeria vedetään aina sukan puolivälistä lenkille ja vaijerin pitää olla riittävän pitkä). Hämääväksi aloituksen tekee se, että ekan sukan eka puolikas luodaan eka, sitten luodaan tokan sukan kaikki silmukat ja vasta sitten ekan sukan loput. Jos on kuvioneule, joutuu laskemaan taitekohdan niin, ettei tuu esim. palmikkoa taitekohtaan.

   Äh, sekavaa. Jos tuut huomenna, niin voin yrittää selittää. ;) Vaikka ton linkin avulla varmaan pääsee hyvin liikkeelle kyllä. :) Oikeasti tekniikka on tosi yksinkertainen, mitä ei näiden kaikkien selitysten jälkeen kyllä oo helppo uskoa! :D

   Poista