26.3.2017

Oppia ja iloa vapaapäiväänMr Pii oli viikonlopun reissussa. Henkiset voimavarani tunnistaen haalin kalenteriin paljon puuhaa. Etten ehtisi liikaa ajattelemaan. Perjantaina sain kylään kolme naista lapsineen. Talossa vipelsi 8 1-6 -vuotiasta. Yhdeltätoista juoksijat hyytyivät ja kiljujat sammuivat. Isot lapset nukkuivat sikinsokin ilmapatjalla ja pienet matkasängyissä pitkin taloa. Naisten jutut jatkuivat niin myöhään, että herätys kuuden jälkeen tuntui vähän turhan aikaiselta.

Tälle päivälle säästin taktisesti aikaisemmin hankkimani uudet Oppi ja ilo -kortit välttyäkseni väsähtäneenä "mulla ei oo mitään tekemistä" -vingunnoilta. Homma meni suunnitelman mukaan ja askartelivat niiden kanssa melkein 2 tuntia. Kävivät joka kortin jälkeen ylpeänä näyttämässä tuotoksiaan. Eikä tekeminen lopu ihan äkkiä: ostin 2 pakkaa, joista molemmissa on 50 kaksipuolista tehtäväkorttia.


Parastahan on, että nämä kortit eivät tekemällä kulu: tussi lähtee pyyhkimällä helposti ja siististi. Pienimmälle kelpasi onneksi vanha joulukortti, jota tohkeissaan suttasi. Tuli muiden perässä näyttämään omaansa: "Kako!!"

Kynät tosin piirrettiin jo liki puhki. Osaako joku vinkata, mistä noita, tai muita yhtä hyvin tässä tarkoituksessa toimivia tusseja saisi lisää?8 kommenttia:

 1. Täällä on ainakin suomalaisessa kirjajaupassa noita sellainen 4(vai 5?) Värin paketti myynnissä noiden kirjojen vieressä. Että luulisi löytyvän missä noita kortteja/kirjoja myydään...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, tossa kaupassa ei ollut, tai sitten olin puusilmä. :D Mutta kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Prismassa oon nähny. Nuo oppi ja ilo matskut on kyllä ylivetoja.
  -r

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin on! Kylässä vasta ekan kerran näihin tarkemmin perehdyin, ja pian jo kaupasta tarttui itsellekin mukaan. Prisma varmaan olisikin seuraava potentiaalinen etsimispaikka, kiitti vinkistä! :)

   Poista
 3. Onko teillä Suomessa käytössä sellaisia valkoisia tauluja mihinkä kirjoitetaan tusseilla ja ne saa helposti pyhiityä puhtaiksi? Täällä niitä kutsutaan "dry erase boards." Ajattelisin että nuohin kortteihin toimii samat tussit kun niihin tauluihin. Nuo kortit näyttää tosi mukavilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin myös sellaisia, mutta jäin arvuuttelemaan, että sotkevatkohan kovasti kättä tai vaatteita. Nämä on siitä erikoiset tussit, että lapsetkaan eivät piirrellessään lianneet vaatteita, kalusteita tai edes käsiään! :D (Tai no, yksi sotki sukkahousunsa, mutta piirsikin niihin tahallaan. :D )

   Poista
  2. Nooo... täällä meidän seinään on piirretty niillä tusseilla, just taulun viereen. Ha. Mutta tulee helposti pois ihosta. Ja ei ne ole vaateitakaan sotkenu. Ne ei ole jotenki niin "märkiä" tai jotain, kun normaalit permanentit tussit.

   Poista
  3. Pitääpä siis katsoa, löytyisikö sellaisia paremmin tästä kotikaupungista! :) Noiden pakkauksien kynät kun on jo puhkipiirretyt! ;)

   Poista