25.10.2016

Taasko Tikru-asuun?Näin unta. Seuraavana iltana sänkyyn mennessä unen tunnelma palasi mieleeni kumman merkityksellisenä ja säpsähdin, kun se aukesikin niin selvänä viesteineen. Olin palannut intoa puhkuen lukiooni. En sentään opiskelemaan, vaikka koulun penkeillekin unissani toisinaan palaan, vaan penkkareihin. Pukuja mulla oli päivää ajatellen muutamakin varattuna, mutta kaverini ottivat päältä muut asut ja päädyin sittenkin pukemaan ylleni saman, jota käytin oikeissakin penkkareissani. Tikru-asun. Silloin lukiolaisena samaistuin vahvasti äänekkääseen, sinkoilevaan ja hönttiin Tikruun. Vähän harmittelin, kun olin ajatellut pukeutua johonkin muuhun tällä kertaa ja juhlissa tuli vastaan jo muutama muukin Tikru-asuinen. (Omani oli kyllä hienompi, kuin ne.) Mutta kivaa oli silti. Tunnelma oli kevyt ja raikas, ja rooliasuni tuttu ja hauska, eikä siihen päätyminen tuntunut pettymykseltä kuin hetken. Oikeastaan ihan hyvä näin. Tällä kertaa jätin kuitenkin naaman maalaamatta. Arvelin, että Tikru-haalari riittää. Vähempi on enempi. Riittävämpi. Nyt aikuisena arvelin voivani luottaa siihen, että riittävä tikruus kumpuaa esiin ilman kasvomaalaustakin.

Jollei tämä uni nyt kertonut, että mitä pitäisi elämässä seuraavaksi tehdä ja päättää, niin ainakin se kertoi täysin, mitä pään sisällä on meneillään. Jopa niin ilmiselvästi, että tuntuu melkein liian paljastavalta kirjoittaa sitä tänne. En kuitenkaan aio hymynaamoja kummempia kommentteja antaa, jos joku kysyy, että "tätäkö tämä tarkoitti".  Mutta että Tikru-asu... Onko se nyt hyvä vai huono juttu...? Kun olin ajatellut muuta... (Pikkuvauva-asua ja lammaspaimenasua esimerkiksi...) Toisaalta äänekkäänä sinkoilijana on aina ollut kivaa.

Kuvissa ainoa Tikru, jonka talostamme näin äkkiseltään löysin.5 kommenttia:

 1. Ootko nyt ihan varma, että tikruasu on hyvä? Sehän on jo aika nähty ja ollut monella toisellakin lainassa. Oisko se kuitenkin liian helppo, turvallinen ratkaisu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin jo vastata tähän vaikka mitä, mutta munhan pitikin sanoa vaan " ;) " tms. Sanon sitten vaikka livenä enemmän. :D

   Poista
  2. Nyt harmittaa vielä enemmän se huominen. Mulle kun tuo sun "ilmiselvä viesti" ei aukee. Aina voin arvailla mutta arvailu on vaarallista!!
   -r

   Poista
  3. Ymmärsin, sittenkin.

   Poista
  4. En mä tiedä, onko se ilmiselvä, vai tuntuuko vain itsestä siltä. :D Mutta siis, piti sanoa vaan, että " :) ".

   Poista