3.10.2016

Pipi pupu

Entero käväisi 4-vuotiaassa tosi kesynä. Toisin kävi Miukun kanssa. Reppana on ihottumalla kauttaaltaan. Kämmeniin ja jalkapohjiin on noussut pienen ihottumaroson lisäksi uusimpana isot rakkulat, tutti- ja vaippa-alueella iho on suorastaan karmaisevassa kunnossa. Kolme yötä ollaan "nukuttu" sylikkäin sohvalla, eli itketty ja katsottu Mimiä ja Kukua. Niin dorka, kuin ohjelmanne onkin, niin Mimi ja Kuku, joudun myös kiittämään teitä: enteromme on ansiostanne hiukan iisimmin siedettävä, kun jollain ihmeen taikaotteella nyppäätte 1-vuotiaan pois itkustaan. Ollaan jopa nukahdettu välillä.

Toivon kovasti, että oltaisiin jo vaivojen paremmalla puolen, mutta näppyjen lisääntymistahdin perusteella vähän epäilen... Tosin vähän löytyy jo hymyjäkin välillä.

Sitten odotellaankin, että millaisella olomuodolla iskee eskarilaiseen, jolla kuume nousi viime yönä.

Kuvassa on vähän nähtävissä koppuralle rohtunutta enteroröhmelöä. Näyttää livenä paljon ikävämmältä. Mutta tarkoitukseni ei ollutkaan sitä kuvata, vaan pipoa, jonka lauantai-iltana neuloin hauskasta pörrölangasta. Olisin halunnut paksummat korvat, mutta langan riittävyyden takia piti valita pituus tai paksuus. Ja nytpä näistä saa halutessaan kääräistyä vaikka hauskat karhunkorvat.

Miuku ei kauheasti pörröpipoista piittaa, mutta tämän kanssa se käy peilaamassa itseään. Tosin näyttää peilaavan myös karmeaa kirkkaanpunaisena hehkuvaa ihottumapartaansa. Silmät ja suu pyöreinä päivittelee "Oho! Ooohho!"6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Mua harmittaa, kun "pipo" ei mee samaan "pipin" ja "pupun" kanssa. "pöpö" menis, sitä ois voinu tässä käyttääkin. Papa, pepe, popo, pypy, päpä... Ei, ei voi noista mitään. Huoh, nyt nukkumaan, alkaa mennä yli. Mut oon toiveikas yön suhteen. (virhe...?)

   Poista
  2. Meillä sairasti kaikki lapset enteron kesällä (ja senhän sä jo tiesitkin). Pienimpään tuli pahimpana. Isommilla kiusasi eniten kirvelevä kurkku joitakin päiviä. Jänniäkin lieveilmiöitä tosin oli, koska isoimmalla "kuoriutui" kaks sormenkynttä 2 kk myöhemmin!! Entero-oire sekin... Täälläkin on nyt päiväkodissa samaa tautia - toivon kovasti ettei toista kertaa tulis tälle vuodelle sitä tautia... Voimia teille, kyllä kai tuo nyt alkaa jo voiton puolella olla!

   Poista
  3. Joo satuinkin olemaan "lähistöllä", kun teillä iski pöpö. Samalta näyttäisi täällä: pienin on ollut kunnolla kipeä, ja isommilla ei oikeastaan mitään kummempaa. Esikoisen tautia en olisi edes enteroksi tunnistanut, jollei muilla olisi juuri ollut. Kurkkua se pariin otteeseen valitteli myös. (Toki kuumeesta on nyt se 2 päivää, vielä kai voi jotain seurauksia tulla?)

   Pienimmän kohdalla yllättyisin, jos kynnet ei irtoaisi, niin karmeassa kunnossa sen sormet ja jalat on. :/ Mutta kuulostaa aika ällöltä, hrrr (=puistatus..)

   Mua vielä tänä aamuna ihan erikseen rupesi harmittamaan, etten päässyt maanantaina teille... :(

   Poista
  4. Hei,

   Mielelläni kuulisin tarttuiko myös teidän perheen aikuisiin. Pelkään siis enteroa myös siksi, että jos kädet ovat auki, en voisi tehdä moneen viikkoon töitä. En haluaisi sairauslomalle, heh. Tuleeko myös kauheita arpia leukaan jne jne.

   Se diabetesyhteys. Ilmeisesti entero on samaa perhettä kuin poliovirus oli. Ja siitä on kahtakin teoriaa. Kun polioon saatiin rokotus, samalla diabetes alkoi yleistyä hurjasti. Eli ehkä olikin niin päin, että jotkut virustaudit "treenaavat" autoimmuunipuolta ja suojaavat valtaosaa lapsista. Mutta sitten pienellä osalla treeni onkin liikaa ja tulee huonolla tuurilla itse se tauti tai sen sukulaistauti.

   Minulla on suvussa monta vanhan polven ihmistä jotka on sairastaneet polion lievänä, sehän oli monelle vain nuha. Omat lapset oli vauvana diabetes-tutkimuksessa ja niillä on korkein riski sairastua diabetekseen. Oon järkeillyt, että ehkä diabetesta ei ole tullut sukuumme, vaikka alttius on ollut jo monta sukupolvea, koska on sairastettu tuo "suojateorian" mukaan mm. juurikin poliota ja muita enteroviruksia.

   Eli ei syytä huoleen, mutta ärsyttää vaan ajatus että kaikkia näitä linkkejä on.

   Kaislakerttu

   Poista
  5. Oho, mielenkiintoinen yhteys kyllä! Ja näinhän se on, että vaikka tavallaan ajattelisi, että tieto rauhoittaa ja auttaa toimimaan oikein, niin lopulta se saattaa kuitenkin lisätä tuskaa. Niissä tapauksissa, joissa lopulta joutuu myöntämään oman avuttomuutensa sen asiaan vaikuttamisen suhteen. Eli parempi olla miettimättä etukäteen liikaa. ;)

   Toistaiseksi ei oo aikuisilla ollut mitään, eikä poikakaan näyttänyt saavan kuin korkeintaan yhden näpyn huuleen (saattoi olla muutakin). Itsellä on lieviä flunssan oireita, mutta nekin saattaa olla vain itsekuulostelun tuotosta. ;) Mikäli pienimmäinen olisi sairastanut toisin, sanoisin, että helppo ja vaivaton tauti. Nytkin sanon, mutta jollain "mutta"- tai "vaikka"- tai "paitsi"-sivulauseella höystettynä. (Jonka voi itse päätellä... ;D)

   Poista