28.10.2016

Ihana prinsessaneulemekko ja virkatut kruunut
Kuka arvaa, millaisen neulemekon 4-vuotias tilaa? Paitsi että näettehän jo näistä kuvistakin. Niin, vaaleansinisen tietenkin. Elsan värisen. Ja tietenkin myös sellaisen, mikä ei pistele. En edes muista, mitä halpaa akryylilankaa tämä nyt sitten oli ("nyppyyntymätön" siinä kyllä luki, toisin kuin oman upouuden villapaitani merinobaby näyttäisi olevan...). Tein homman kokeilumielessä vähän hassusti: aloitin olkasaumoista. Helmaa oli tylsä tehdä, joten välillä neuloin ja kiinnittelin hihoja, virkkasin kaulusta ja ompelin helmiä. Niinpä helmaan virkatun pitsikuvion jälkeen ei ollut enää yhtäkään saumaa ompelematta tai lankaa päättelemättä ja mekon sai vetäistä päälle. Helmassa voitte huomata myös hienovaraisen kultalangan pilkotuksen. Sanoinhan, että joudun tästä lähtien neulomaan sitä kaikkeen. Eikä se kulunut edelleenkään yhtään.

Olisi pitänyt olla kamera sillä hetkellä mukana, kun neiti sovitti mekkoa ensimmäisen kerran. Oli aika otettu ja onnellinen! Kun toisen kerran sovitimme, hän intoutui laulamaan "Taaske jää", ja tekemään loihdintoja. Tietenkin.


Pieninkin oli otettu omasta kruunustaan, jonka virkkasin rautalankarinkulan ympärille. Yleensä mikään viritys ei pysy päässä puolta sekuntia pidempään, mutta tämän kanssa peilaili myhäillen ja lähtipä vielä esittelemään ylpeänä muillekin: "Kakkoo", hän huudahteli, tarkoittaen tietenkin "kato".12 kommenttia:

 1. Ihanat! Upea mekko ja voi noi kruunut on niin söpöt! Ehditkö sä nukkua ollenkaan vai ootko vaan hirveän nopea neuloja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! Ja nopeusasiassa tunnen kyllä piston sydämessäni: innostuessani saatan priorisoida vähän hölmösti. ;) Mm. kotityöt, yöunet ja lasten riitoihin puuttuminen kiinnostaa joskus vähemmän, kuin kudinhommat... ;)

   Poista
 2. Todella kaunis mekko! Eiköhän ole ihan hyväkin joskus priorisoida kudinhommia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on vähän sellaista mielenterveystoimintaa ollut. ;) Ja kiitos. :)

   Poista
 3. Upeat! Mä en kestä miten sä keksit, jaksat ja ehdit! Noi kruunutkaan ei mee heti ensimmäisestä päälle hyppäämisestä rikki. Varmasti onnelliset omistajat! 😍😍😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtiminen on niin suhteellista.. ;) Mutta joo, kruunut on kyllä kätevästi leikinkestäviä! :)

   Poista
 4. Kyllä oot vaan taitava käsistäs!! :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä oot vaan taitava käsistäs!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu aina, mihin vertaa, ja usein vertaillessani en tunne olevani erityisen taitava. Mutta yritteliäs silti. :D Ja silti kiitos. :)

   Poista
 6. Wow wow wow! Niin kaunis. Munkin pitäis pitsiä oppia virkkaamaan. Osaan kutoa ja ommella, mutta virkkaaminen ei oo jotenkin ikinä kiinnostanut tarpeeksi että olisin oppinu ennemmän kuin vain ne basics. Mutta tuo kruunu on niin hyvä!

  VastaaPoista