25.11.2015

Pitsejä hyväntekeväisyyshaasteen merkeissä







Joskus sattuu niin, että kysyntä ja tarjonta yllättäen kohtaavat. Tai paremminkin, että inspiraatiota pukkaa, ja löytyykin sattumalta täydellisen hyvä syy värkkäillä.

Serkku pyysi pitsikaulusta. Tein vahingossa yksitoista. Ihan vain, että on sitten valinnanvaraa, ja koska samana päivänä bongasin Sateenkaaria ja serpentiiniä -blogista kohteen, jonne loput pitsit lähettää: Teurastamon joulumyyjäisiin, mielenkiintoisen Canelipuu ry:n myyntipöytään, joka kerää varoja avustustyöhönsä Intiassa. Mikä oiva syy jäädä virkkuukoukkuun. Ja haaste oli avoin, muutkin ehtivät vielä hyvin mukaan! Lähempänä asuvat voivat hoitaa osuutensa tietenkin shoppailemalla myyjäisissä.

Pakkasin pitsit posti- ja hypistely-ystävällisesti, joten luukki ei ehkä ole kaikkein kekseliäin tai näyttävin. Mutta näppärä. Saan jotenkin hurjat kiksit näitä pakatessani ja etikettejä askarrellessani. Kaikki näyttää niin viralliselta ja siistiltä. (Toivottavasti vaan ei haise nakilta. Yritin kyllä hinkata kädet puhtaaksi ruoanlaiton ja paketoinnin välissä...)

Mutta hei, apua: mikä kappalehinnaksi? Kauhean vaikea määritellä taksaa. Omaan pussiin ei näin pienistä jutuista paljoa kehtaisi pyytää, mutta hyväntekeväisyyteen ehkä kehtaa. Muttei sillä kustannuksella, ettei sitten kukaan maltakaan ostaa, edes säälistä. Oikeasti, kertokaa ihmeessä, mikä olisi hinta, joka ei teitä pöyristyttäisi.

Sitten toivotaan, että postipojat (tai -tytöt) välittävät paketin ajoissa perille...






7 kommenttia:

 1. Vau <3 Ihan mielettömän upeita!!!!!!

  Kiitos, että olet mukana <3

  Käsityön hinnoittelu on aina vaikeaa. Ei pääse tuntipalkoille;) Itse on aina valmis maksamaan käsityöstä, kun tietää miten työlästä on tehdä. Mutta muiden ajatuksia on niin hankala arvailla. Sanoisin, että joku 12-15€ / kpl olisi sellainen, mikä varmaan maksetaan ilman, että pitää tarkemmin miettiä.




  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin sanoin, niin tämä tuli just sopivaan saumaan, eli ilo on ihan mun puolella! :) Vähän vastaavaa hintaa ehdoteltiin toisaallakin, joten ehkä päädyn tuohon 12:een. Saatte sitten muutella niitä, jos tuntuu, ettei mätsää. :)

   Poista
 2. Ihania <3

  Tulee mahtavia tuotteita siihen myyntipöytään! 12-15€ kuulostaa hinnaksi oikein sopivalta. Ei jäisi ainakaan itseltä sen vuoksi ostamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Ja hyvä saada mielipiteitä hinnasta, kiitos siis siitäkin. Onhan se lopputuloksen kannalta eri, onko kappalehinta 5 vai 15 euroa, ja hyvään tarkoitukseen enempi on parempi. :)

   Poista
 3. Haha, vasta aukeisi silmät tolle nimikkeelle "käsin virkattu pitsi". Haha, milläs sitten? Oisko "käsin tehty" tai pelkkä "virkattu" ollut parempi?! :D No, alleviivaa nyt ainakin tekotapaa ja yksilöllisyyttä. ;D

  VastaaPoista
 4. Oih, onpa ihanan näköiset pakkaukset ja kaikki! Harmi etten ole joulumyyjäisten aikaan kaupungissa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kävipäs huono tuuri. Visioinkin jo sut tuonne markkinoille, kun sä edustat aina mun mielikuvissa Helsinkiä ja luulen sun osallistuvan siellä kaikkeen. Aina välillä unohtuu nämä kaupunkien mittasuhteet ja tapahtumien määrä verrattuna meidän tarjontaan! ;D

   Poista