6.11.2015

Muumiperheen lauluretki -konsertti


Oltiin koko perheellä konsertissa. Melkein kaikille meistä oli kyseessä ihkaensimmäinen lastenkonserttielämys. 

En muista, olenko jo aikaisemmin suositellut cd-kirja -pakettia "Muumiperheen lauluretki". (Esim. täällä on tästä Emma-palkitusta levystä arvio, jonka voin joka lauseelta allekirjoittaa itsekin.) Pikkiriikkinen sai setin joululahjaksi, ja sitä on kuunneltu automatkoilla, kotona, koulussa monella luokalla ja nuottikirjan kanssa soitettu pianollakin. Kun sitten kuultiin, että kirjan lauluista koottu konserttikiertue tulee Eija Ahvon ja Markus Bäckmanin kanssa lähikaupunkiin, päätettiin heti mennä mukaan.

Ja kyllä vain oli kivaa! Laulujen sanat, melodiat ja sovitukset ovat ihan huippuja! Pikkiriikkinen halusi ottaa kirjan mukaan, ja aina uuden laulun alkaessa etsi tohkeissaan kyseisen laulun esille. Isoveli ei olisi ensin halunnut lähteä mukaan ollenkaan, mutta sitten lauloi ja taputti koko konsertin ajan laulujen mukana. Ja tutki innoissaan erilaisia soittimia, joita olikin aikamoinen kattaus esillä. Miukukin viihtyi, oli juuri sopivan mittainen show (n.50 min). Peltorit päässä tuijotti lumoutuneena lavan valoja ja lauloi mukana. Ihan selvästi hyräili "höö, höö-öö, höö-öö", niin kuin kotonakin pianon ääressä tai mun laulaessa. Erilaista ääntä, kuin tavallisesti jutellessaan. Ihan selvää laulua.

Mulla nousi iho kananlihalle ja meinasi tulla tippa linssiin ensimmäisen trumpetin töräyksen aikana, kun seurasin lapsia, joiden kasvoille levisi aurinko: "Ei voi olla mahlollista! Sama laulu!"

Suosittelen tsekkaamaan, tuleeko Muumiperheen lauluretki -kiertue lähikaupunkiisi. Cd:täkin suosittelen lämpimästi kaikille pikkuisille, mutta erityisesti myös opeystäville.
2 kommenttia:

  1. En kestä kuinka ihana kuva tuo jossa vauvalla on kuulosuojaimet päässä. <3

    VastaaPoista