26.11.2015

Levoton äiti ja levottomat jalat
Huoh. Ollaan koko sakilla kipeinä. Osalla toivottavasti parempaan päin ja osalla juuri pahimmillaan.

Yöaikaan tuun vauhkoksi. Osittain ehkä siksi, että tiedän päivystyksen siirtyvän useamman kymmenen kilometrin päähän kotiteekoosta. Ja osittain siksi, että väsyttää ja on pimeää ja muutenkin helpommin kaikki pelottaa.

Soitan aika herkästi neuvolaan tai päivystykseen, jos jollekin tulee ennenkokemattomia vaivoja tai jos kaipaan rauhoitteluja ja neuvoja. Välillä oon harrastanut sitä, että ensin googlaan ja sitten paniikissa soitan, että meillä on nyt tää ja toi apua me kuollaan kaikki!! (Toki esitän coolimpaa.) Mut oon todennut, että mieluummin soitan sinne heti tyhmiltään, googlaamatta (ainakaan liikoja). Pitävät vaikka sitten tonttuna ja vauhkona. Ja yleensä puhelu kyllä rauhoittaa. Toisin, kuin googlaus.

Eilisiltainen tosin meni päinvastoin. Soitto ei helpottanut, vaan vasta googlaus. Kuumetta nostava Kolmevuotias sai jalkoihin sätkyttelykohtauksen, jota pelästyin hirveästi. Otin syliin rauhoittumaan ja aina, kun rentoutui, lähti jalat heittämään kierrosta ja vinkui itsekin hädissään apua. Myös silmät muljahteli, mutta saattoi johtua torkahteluyrityksistä. Jalkeille nostaessa ryhtyi ripaskaan, samalla kitisten hädissään. Ja kuulemma oli hämähäkkejä jaloissa. Oli jo päivällä, nyt kun muistelen. Sanoi autossa, että tuntuu, kuin mehiläinen raapisi jalkoja. Tarkemmin ajateltuna liikehti koko päivän jotenkin levottomasti... Hmm...

Soitin päivystykseen siinä säikähdyksen vallassa, edelleen ajoittain sätkivä rimpula sylissäni. Ei se hoitaja pitänyt vakavana, vaikka itse jotenkin menin sellaiseen tilaan, että pidin ihan hirveän vakavana. (Mitä on vaikea nyt taas jälkikäteen myöntää.) Googlailin siis puhelun jälkeen mielenrauhaa. Levottomat jalat. No just siltä kuulosti! Eikä sittenkään miltään hengenvaaralliselta. Oon kuullut termin, ajatellut sellaiseksi epämääräiseksi oloksi, ettei nyt vaan oikein saa unenpäästä kiinni. Te, joilla on kokemusta aiheesta, pystyisittekö vahvistamaan sätkyttelyn "levottomiksi jaloiksi"? Ja mikä yhteys on pissahädällä ja sätkyttelyllä? Rauhoittui nimittäin heti asioituaan, vaikka vakuutteli koko ajan, ettei oo tarvetta käydä. Eikö vain yöllä tajunnut hätää (kuivaksi opettelu on vähän vaiheessa vielä), vai voisko olla tulehdusta? Tai johtuisko kuumeesta?

Mutta kyllä, äiti on vähän levoton. Lasten sairastelu vie enemmän voimia, kuin äitiin itseensä iskenyt pöpö. Kyllä minä flunssaa kestän, mutten tätä jatkuvaa huolehtimista ja hätävarjelun liioittelua... Enkä oikein tätä pöhnäisistä potilaista korvia riipiviksi vinkujiksi ja riitelijöiksi muuttunutta jälkikasvua. Lisäksi oon sitä mieltä, että meillä on ollut viimeisen vuoden aikana aivan. liikaa. tauteja. Oikeasti varmaan kuukausittain. Niin. Miksi meihin tarttuu kaikki?

Mutta jos jostain saan virtaa, niin miesflulnssan seuraamisesta. Kuinka se kaataa kovan jätkän petiin korisemaan kahdeksi päiväksi. Itse olin pelistä pois yksien iltapäikkäreiden verran... Ja näköjään tukeudun virranhakumielessä vähän blogiinkin. Kun yleensä "less is more", niin nyt ei tekisi mieli jättää mitään lausetta viimeiseksi. No, olkoon tämä kuitenkin sellainen. Kun --- Eikun, hups.

4 kommenttia:

 1. Voi Google :D oikeasti jos meet sinne ihmettelemään jotain oiretta niin taatusti olet kuolemansairas..on heti paikalla viis eri veritulppaa ja aivoverenvuotoa!
  Ehkä kannattaa tosiaan mieluummin soittaa sinne teekoohon.. Itse tunnustan toisinaan kyllä googlettavani ahkerasti..viimeksi Ison neidin suupielen ihottuma oli heti märkärupi. Vaan ei ollut. ;)

  Levottomista jaloista en osaa sen kummempaa sanoa muuta kuin että itse raskausaikana aina oon kärsinyt niistä..ja ne on inhottavat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, Google!! Taisin joskus täälläkin kertoa, että esikoisen vauva-aikoina mulla oli googlauskielto. Mies selvitti, jos oli jotain mielen päällä. Jostain kumman syystä se löysi aina muitakin, kuin hengenvaarallisia diagnooseja tilanteisiin. :D

   Poista
 2. Minulla auttaa magnesium, mita on ainakin banaanissa - suostuisiko syomaan iltapalaksi banaanin? Ja se vessassa kaynti voi hyvinkin liittya levottomiin jalkoihin, hermostujuttuja kun kumpikin. Hyva kun helpotti viimein. Hieronta tai kylpy voi myos auttaa, hermosto hamaantyy kun on erilainen tunne iholla.
  Levottomat jalat voi liittya myos kasvupyrahdykseen, toivottavasti kuitenkin on ohi pikaisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos!! Mielenkiintoista tietoa! Ja voi olla, että tuo vessahomma sitten liittyi siihen, koska rauhoittui heti sen jälkeen. Banaani on myös mieleinen iltapala, täytyypä ottaa sekin käyttöön. :)

   Tuon yön jälkeen on valitellut parina iltana jalkoja ja heräillytkin, mutta mitään vastaavaa sätkyä ei oo tullut. :)

   Poista