19.11.2015

Irtokarkkeja äidin stressiinEn osaa kuvitella, miten pärjäisin, jos perheessäni joku olisi oikeasti tosi sairas. Paineensietokyky tuntuu nimittäin olevan aika kovilla jo yhdelle kuumeiselle lapselle omistautuessa. Vauva tällä kertaa. Viisikuisen kuume tarkoittaa jatkuvaa hyssyttelyä, erityistarkkailua, sylipäiväunia, selittämättömiä itkuja ja ylidiagnosointia. Kuume nousi aamuyöllä ja kipuitkujen takia kävin heti suosiolla lääkärillä näyttämässä korvia. Kun viimeksi samanlaisella itkulla oli syynä korvatulehdus. No, tulehdusta ei ollut. Hyvä niin, en erityisesti tykkää antibioottikuurittaa lapsiani.

Kotona alkoi kuitenkin viidestä ihmisestä ja parista medialaitteesta lähtevä melu käydä hermoille ja nappasin vähiten kitisevän lapsen mukaani lohtukarkkikauppaan. Lapsen annoin valita itselleen ja veljelleen (no niin, paljastui, kuka se sillä hetkellä vähiten kitisevä oli) YHDEN karkin. Fiksuna valitsi valtavimmat. Ja mikä onnenpäivä, sattumalta oli vieläpä irtokarkkitarjouspäivä!

Kotona sitten päätin tsekkailla vauvan kropan läpi, vaikka lääkärinkin kanssa katsottiin. Nostin oikeaa kättä ja ihan säpsähdin: koko kainalon kokoinen hautunut kirkkaanpunainen läntti! Voi raukkaa! Ei ole ihme, että on käsitellessä itkettänyt! No, nyt saadaan ainakin se hoidettua. Toivotaan, että kuumekin pysyy Panadolilla hallinnassa ja lähtisi pian kokonaan pois. Nuhia ja yskiäkään en kaipaa tähän soppaan välttämättä.Ja sitten päivän kuvaksi karkkipussin uudet lempparit: Mansikkapiiras -karkit. Polvet olivat siinä sopivasti tarjolla kuvausalustaksi. Siis häh, tuliko teillä muka jotain muuta mieleen?


8 kommenttia:

 1. Tää sun blogi on ihan mainio!! :'D Tsemppiä kuumeiluihin, on aina ikävää kun lapsi tai varsinkin vauva sairastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Nyt ei oo ollut enää pienellä kuumetta, tosin nenä vuotaa ja yksi toinen jo yskii. No, näillä mennään. :)

   Poista
 2. Paranemisia pikkuiselle.♥
  Meillä Hugolla nosti tän päivän rokotteet kuumeen ja toinen on niin reppana. :(

  Ja toi kuva, ihan huippu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, rokotuskuumeet ja -säryt on myös ikäviä. Meidän vauva sai piikit vasta 4kk:n neuvolassa (oli 3kk:n kohdallakin flunssaa, joten todettiin, että siirretään suosiolla seuraavaan kertaan). Hällä ei kuume noussut, mutta pistokohdat oli kipeät. :( Onneksi särkylääke on hyvä apu rokotuskipuihin ja -kuumeeseen. :)

   Poista
 3. Paranemisia!! Kaikenlaista on nyt liikkeellä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti päästäisiin vähällä, eikä tänä talvena kaikki liikkeellä olevat tulisi meillekin... Tuntuu, että ollaan koko kulunut vuosi podettu kuukausittain jotain... :/

   Poista
 4. Tulin tykkäämään kuvasta, mainio! :D
  Paranemisia pienelle!

  VastaaPoista