24.9.2014

Paitoja ja rintakarvoja
Ostin kangaskaupasta halvalla ties kuinka vanhaa kangasta. Outoa neulosta, en tiedä mitä. Mutta mieleni tekisi hakea sitä metrikaupalla lisää eri väreissä. Poika halusi tietenkin karhukankaan itselleen, koska se on punainen. Piirsin paperille paidan, ja kysyin, että mitä saisi olla lisukkeeksi. Hän totesi, että paita saisi olla pitkä, vähän niin kuin hame. Ja keskelle vetskari. Oli siinä mallipiirroksessaan sitten vielä taskut ja "sellainen koristenappi" navan kohdalla, mutta jätin ne erinäisistä syistä pois. Ja vetskarinkin laitoin suoraan, vaikka kuvassa se oli vinosti keskellä rinnusta. Lopputulos muistuttaa aika epäimartelevalla tavalla 90-luvun hiihtopaitaa, mutta ei se mitään. On siinä jotain hilpeää silti.

Iloissaan Poika kiskoi paidan päälle, avasi vetskarin ja riemusta kiljui, että täältä näkyy mun rintakarvat! Kuulemma on Tampereen kummisetä kehunut Pojan rintakarvoja joskus.

Tyttökin suunnitteli oman vaatteensa: Piirsi sotkua ja hoki "mörköpaita, mörköpaita, mörköpaita". Piirsi siinä sivussa myös oranssilla tussilla jalkoihinsa ja kikkaneihinsa (=pikkareihin). Tiesittekö muuten, että kun sitten pissaa niiden tussilla väritettyjen kikkaneiden läpi äidin kangaspinoon, niin pissa on mukavasti oranssia? No, takaisin asiaan. Mörköpaidasta (tai mekosta) tulikin yllättäen oikein kiva. Taskujen kanssa ei tahtonut ajatus kulkea, joten otin ja hurautin lopulta säkällä jotain. Ja meni oikein. Kivat taskut tuli, ja niskan vetskarikin asettui ilokseni myös aika nätisti. Vähäisestä vaivannäöstä ja ajattelusta huolimatta.


 Jos haen tätä kaupasta lisää, niin teenköhän vahingossa itselleni tuollaisen kisutunikan myös?


8 kommenttia:

 1. :) kivannäköisiä! Itse en tosin yhtään ole neulosten tai villan ystävä. Pistelee. Samaa valittaa lapsetkin. Ja oma isäni. Äiti ei voonut koskaan ymmärtää meitä ja koitti aina silti ostaa ja pukea nitä kun itse tykkäs x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yngh, mäkin muistan tunteen, kun jotkut vaatteet vaan oli niin ällöjä! Tää kangas näyttää ja tuntuu enemmän collegelta, eikä siis yhtään pistele. :) Mutta jotenkin se kudonta (vai miksi sitä sanotaan?) näyttää neulokselta, mut en tiedä. Mulla on alan sanasto vähän hakusessa, eli en nyt osaa kuvailla ja määritellä oikein. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jep. Aika näkymättömiä olivat, muttei haitannut menoa. ;)

   Poista
 3. Oliskohan se trimpleetä tai jerseytä. Mäkin voisin haluta tuosta kankaasta jotain vaikka kotimekon.oliko kisukangasta muita värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli muistaakseni niin, että noista kolmesta väristä oli jokainen pohjavärinä, eli kolmea kisukangasta. Pupukangasta oli vielä samoissa väreissä. Ei muuta ku kaupoille! ;) En googlaamalla saanut noista kangaslaaduista selkoa, ja jäin miettimään, että oisko se kuitenkin jotain collegea sitten? Kankaan kuvio ei vain oo painettua, vaan kudottua.

   Poista
 4. Ihan mahtavaa! Ajattele miten lapsilähtöisesti nuo syntyivät. Lasten oma design ja hieno toteutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai ainakin heillä on se kuvitelma, haha! :D

   Poista