26.9.2014

Kyllästyttävää ja jännittävääTätä viikonloppua olen odottanut jo tiistaista asti. Vaikka viikonlopulle on tiedossa kivaa tekemistä, on syy odotukselle ollut kuitenkin ihan simppelisti työviikon tuntuminen totaalisen tympeältä ja tahmealta. Ärsyttävää ja väsyttävää, vaikka kuitenkin ihan tavallista. Syyslomaan tuntuu olevan ne perinteiset "viimeiset viisi kilometriä".

En tiedä, onko niin, että mielikuvittelen liikaa, ja sitten aina joku niistä aavistuksista osuu oikeaankin. Vai onko ihan oikeasti sattunut 4 erikoista etiäistä viikon sisään. Pikkujuttuja, mutta sitten samaan syssyyn osuessaan tuntuvat äkkiä kutkuttavan omituisilta sattumilta. Yksi tunne vielä on mielenpäällä, jään odottamaan, pitääkö se paikkansa, vai onko vain mielikuvittelua.

Työkyllästyksestä ja pienoisesta elämänmuutosjännityksestä huolimatta olo on aika tyytyväinen. Ja ai niin, siitä elämänmuutoksesta en ole vielä maininnutkaan: Lastemme hoitopaikaksi vaihtuu päiväkoti (pelottava muutos, jolle ei ollut vaihtoehtoja). Äitiä jännittää kaikkein eniten. Toivottavasti ihan turhaan. Yritän keskittyä keksimään vain positiivisia asioita muutoksesta. Kuten siitä hurjasta tosiasiasta, että ovat jatkossa keskenään eri ryhmissä. Jos vaikka riitelisivät iltaisin vähemmän? (Todennäköisesti vaan ikävissään enemmän...) Ainakaan ei auta jauhaa niitä pelkäämiäni huonoja puolia, kun näin se nyt vaan menee. Hyviä puolia olkoon nyt alkuun ainakin täydellinen sijainti ja upouusi päiväkoti. Voitte auttaa plussien keksimisessä...Tämä teksti on nyt kaikkea muuta, kuin mistä itsekään tykkään. Ei ole ytimekäs eikä terävä. Ei ole pointtia eikä loogista rakennetta. Kuvaksikin lätkäisen vielä yhden palan ihan eri palapelistä, nimittäin työhuoneesta, jota en ole ehtinyt esitellä. On vielä pari ajatusta sisustuksen suhteen toteuttamatta. Että tämmöinen aikuismainen ja tyylikäs (kröhöm) työpöytä meillä nyt on...

No, pointittomuudesta ja rakenteellisista puutteista huolimatta hyvää viikonloppua toivotan joka piipahtajalle! Meidän sakki lähtee syystalkoisiin mökille.


6 kommenttia:

 1. Meidän tytöt on ollu muutaman vuoden päiväkodissa, eikä missään tapauksessa vaihdettais pois! Aloittivat perhepäivähoitajalla (3,5v ja 1v3kk) ja olihan se tavallaan pehmeä alku päivähoitoon, mutta ei me tykätty. Ei tykätty hoitajasta, ja sit sillä oli tosi paljon ylityövapaita (mikä oli outoa, koska meidän lapset oli pisintä päivää, ja niiden hoitopäivä oli yleensä n. 7 tuntia...), joten tytöt oli varahoidossa ihan vieraassa päiväkodissa suunnilleen viikon kuukaudessa.

  Puolisen vuotta myöhemmin aloittivat siis päiväkodissa, silloin 4v ja 1v8kk. Eri ryhmissä, mutta se oli hyvä niin. Meidän esikoisella on ollut kehityksen hitautta sekä motorisessa, että puheen ja sosiaalisten taitojen kehityksessä, joten sille oman ikäisten ryhmässä toimiminen oli ihan kuin toimintaterapiaa. Ja se pääsi myös erityislastentarhanopettajan leikkitaitoryhmään ja päiväkodin suujumpparyhmään.

  Meillä on aika pieni päiväkoti, ja vaikka toisinaan eri ryhmien hoitajat sijaistaa muissa kuin omissa ryhmissään, niin kaikki aikuiset tulee aika pian tutuiksi. Kaikki hoitajat on tosi mukavia, vaihtuvuutta ei ole juurikaan ollut ja kaikin puolin yhteistyö on mennyt ihan tosi mukavasti. Pienemmän päiväkodin aloitusta jännitin tosi paljon, kun ajattelin, että päiväkoti on pahasta, mutta kävi niin onnellisesti, että samaan aikaan aloitti ryhmässä vaan 4 lasta (vaikka ryhmä oli "täysi", loput lapset vaan aloitti vähän myöhemmin) ja kuitenkin oli täysi määrä hoitajia, eli parhaimmillaan oli 4 syliäkin tarjolla. Sai rauhassa sopeutua. Tosin tuo keskimmäinen (silloin pienin) on kyllä meidän lapsista ainut, jota on voinut kuvitella laittavansa noin pienenä hoitoon, että onhan se aika paljon lapsen persoonastakin kiinni.

  Näähän on nyt ihan päiväkodista riippuvia asioita, mutta halusinpahan nyt vaan sanoa, että voi se päiväkotikin ihan kelpo hoitopaikka olla :) Toivottavasti teidän päiväkotihoiton aloitus (ja jatko!) menee mukavasti ja lapset tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, helpottavaa kuulla, että teillä on sujunut noin hyvin. Onhan siellä tosiaan monenlaisia mahdollisuuksia puuttua mahdollisiin erityistarpeisiin tms.

   Erityisesti nyt jännitän ja toivon, että henkilökunta saisi vakuutettua ja rauhoitettua mut mukavuudellaan. Vaikken oo kovin kriittinen monestakaan asiasta, niin omien lasten asioista kun on kyse, niin puitteiksi (ja hoitajiksi) haluaa parhaat mahdolliset. <3

   Poista
 2. Hei, hyvä siitä tule. Teillä on ollut pehmeä aloitus :) Eri ryhmät, omat ystävät molemmilla! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, toivotaan ja luotetaan näin. :)

   Poista
 3. Minä ensin luulin, että kuvassa on työhuoneen tapetti ;) Luin luurilla.

  Kovasti tsemppiä päikyn vaihtoon. Toivotaan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei sentään! Vaikka jollain toisella varmaan ihastelisinkin noin rohkeaa tapettivalintaa. Itse nynnyilen seinillä ja repäisen sitten työpöydän kannella mieluummin. :)

   Poista