9.9.2014

Puusepänpoikanen
Oon ylpee niin, että halkeen.

Poikani (muistutettakoon nyt vielä, että himpun verran yli 4 vee) halusi tehdä itselleen kirjan ohjeen mukaan työkalupakin. Isä piirsi viivat lautaan ja puristi sahausta varten paikoilleen. Poika otti ja rupesi sahaamaan. Sahasi kaikki sivut ihan apua pyytämättä. Ymmärsi viivoja, tiesi mitä tehdä, osasi sahata suoraan ja aloittaa itse. Poratessa isä piti turvallisuussyistä porasta vähän kiinni.

Yöhön mennessä työ tuli pohjaa vaille valmiiksi. Uni ei tahtonut tulla, kun mielessä pyöri vain työkalupakki. Tiedän, en minäkään malta nukkua, jos on projekteja kesken.

Tänään, kun tulin töistä, Poika istui autotallissa hiomassa hartaasti. Oli saanut pohjan naulattua paikoilleen. Vuolaiden ja rehellisten kehujen jälkeen kysyin, aikooko käsitellä pinnan jotenkin.  Se nosti käden lanteelle, nojasi vähän selkää kaarelle, otti toisella kädellä lippiksen päästä ja rapsutti samalla kädellä vielä tukkaa korvansa takaa, kai miettiäkseen. "Joo, varmaan kyllästän, maalaan ja öljyän."

Ihan vertailun vuoksi ja ylpeyden aihetta korostaakseni laitan oheen kuvan työstä, jonka naapurin (isommat) lapset siinä seuraillessaan saivat aikaiseksi. (Ymmärtänette ironian.)


(Ironian sijaan sanon säälittäväksi ja tekopyhäksi sitä, että näiden kehujen keskeltä huudan ja komennan kakaraa [sallinette ilmaisun tällä kertaa], joka ei suostu TAAS. KAAN. rauhoittumaan unille. Voimat, keinot ja pinna näiden toivottomien yötoimien suhteen ovat totaalisen lopussa. Mikään ei auta. Kaikki menee pieleen. Pinnan pituus vaihtelee päivittäin, mutta lasten käytös menee tarkoituksellisen överiksi koko ajan nopeammin. Jos ei molemmilla samana iltana, niin joka ilta jommalla kummalla. Miten ihmeessä tuo kierre katkaistaan? Ehdottakaa jotain, niin sanon sitten, että on jo testattu.)


6 kommenttia:

 1. Mökillä odotta iso laatikollinen saunan jämälautoja siis uusia pätkiä. Ihan vitsillä heitin faarille että ei saa polttaa jos poika haluais rakentaaa jotain :) mahtava puusepän alku !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan montaa kertaa tarvi ehdottaa!! ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niinpä! Huippupoika. Kehun huoletta. :)

   Poista