15.9.2014

Värikäs lastenhuone


No nyt on lastenhuone kuvattu. Vaikka tiukkaa teki, kun apulaiset hyörivät jaloissa, sängyissä, lelulaatikoilla ja oven takana. Ja hups. Tuo patjarahi mun oli tarkoitus ottaa kuvanoton ajaksi pois sängyn alta. En muistanut.


Remontti siis kesti reilun viikon. Olen ylpeä lopputuloksesta ja osuudestani siinä. Pohjamaaliin asti jaksoin puuskuttaa kaiken itse. Mitä nyt listojen irrottamiseen ja pistorasia-asioihin välillä tarvitsin apua. Sitten loppui puhti ja pyysin vähän apuakin. Mutta silti. Aika itse osasin. Halusin osata.

Sänky sen sijaan on kokonaan mr Piin käsialaa. (Paitsi eikös kuuluisten työt nimetä suunnittelijan, eikä tekijän mukaan? No, en yritä sellaisellakaan konstilla nyt viedä kunniaa taitavalta tekijältä.) Yritin siis etsiä meille sitä kerrossänkyä, kuten muistanette. Mr Pii aina välillä heitti, että eihän semmoista nyt olisi vaikea itsekään tehdä. Kyseenalaistin ajatusta pitkään, kunnes lopulta myönsin, ettei sellaista hinkumaani löydy kohtuuhintaan riittävän läheltä. Kunnes sitten sänkyprojektin alkamisesta seuraavana päivänä kaveri vinkkasi juuri sellaisesta. Mutta ei harmita. Onhan tuo nyt ihan perfect, ja vielä iskän tekemä. Pojalla on alkanut "meidän isä on parempi kuin teidän isä" -vaihe, joten hyvää buustia antaa isän tekemä kerrossänky niillekin jutuille.


Tuohon kuvissa vilahtaneeseen puuhun olin alunalkaenkin suunnitellut värikkäitä nuppeja naulakoiksi. Harmi, kun niitä ei noin pehmoiseen seinään saa niin tukevasti kiinni, että uskaltaisi antaa luvan kiipeillä. Tai siis ei saa helposti niin tukevasti kiinni...Tykkään tästä huoneesta. Lapsetkin tykkäävät. Valoisa, raikas ja leikkisä. Varmasti moni asia vielä muuttuu, ja taulujakin on tarkoitus seinille naulata. Jokin pitkä värikäs räsymatto voisi olla hauskan näköinen sängyn edessä. Ja noista päiväpeitoista kirjoitankin tähän perään vielä oman postauksensa, jos suinkin ehdin.

Lapset siis nukkuivat viimeyön ensimmäistä kertaa kerrossängyssään. Tämänhetkinen ratkaisu iltavillien katkaisuun on seuraavanlainen: minä luen iltasadun tytölle makuuhuoneen nojatuolissa ja laitan petiinsä. Mr Pii lukee samaan aikaan tarinaa vierashuoneessa pojalle. Poika jää pötköttämään vierashuoneen sohvalle, kunnes pikkusisko nukkuu. Eilen kannoin äkillisesti simahtaneen pojankin nukkuvana sänkyyn. Kuulostaa oudolta, mutta ei auta. Kun ei se jokailtainen villitys vaan ota loppuakseen muuten. Ja eilen toimi tosi hyvin noin. Nukahtaminen kesti alle puoli tuntia. Se on hyvin. Silti. Jotenkin tuntuu itsestä oudolta.

(Taas muuten ihmeesti aloin tykätä kuultovalkoisesta lautakatosta. Keltaisten tapettien, samoin kuin makuuhuoneen edellisten vihreiden tapettien kanssa suorastaan inhosin sitä.)


5 kommenttia:

 1. Vau, miten hieno! Ja ihanan iso lastenhuone teillä on. Mua harmittaa, kun meillä on kaikki makkarit niin pieniä, että lastenhuoneessakaan ei ole juuri lainkaan leikkitilaa, kun siellä on lasten sängyt. Lapsia se ei tietenkään haittaa, koska nehän leikkii joka huoneessa... :)

  Mut siis upea on sun lopputulos! Ja sänkykin aivan mahtava! Mutta jotta ei iskisi ihan kamala kalvava kateus, niin laita jooko joskus kuva, miltä lastenhuoneessa näyttää kun siellä on leikit parhaimmillaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, täytyypä tarttua kaaoskuvahaasteeseen. ;D Ei siihen varmasti kauaakaan mene. ;)

   Mutta kyllä, huoneiden isoudesta oon itsekin iloinnut. Jokaisessa huoneessa on metri enemmän joka suuntaan, kuin olisin itse varmaankaan malttanut teettää. Avaraa on. Mahdollisti monta asiaa mm. vauvavuonna, jolloin imetystuoleja, pinnasänkyjä ja hoitopöytiä oli tarpeellista uudelleensijoitella muutaman kuukauden välein. :)

   Poista
 2. Tykkääntykkääntykkään! Oon itse viehättynyt sellaiseen harmoniseen luontoteemaan mikä tullaan toteuttamaan Sophien huoneeseen aikanaan, mutta voi, miten minä pidänkään huvikumpumaisesta värikkyydestä ja lapsenomaisuudesta. Siinä on jotakin lapsenomaista ja kieltämättä vie takaisin myös omaan lapsuuteen, meilläkin oli värejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahahaa, ajatusvirhe tuon lapsenomaisuuden kanssa! ^_^ Ei pitäisi herätä 4.30 ja sinnillä jäädä valveille :D

   Poista
  2. No mutta kiitos! :) Ja oon vähän samaa mieltä, ettei pitäisi herätä 4:30. :D Tosin ei oo kauheesti kokemusta. Siitä paremminkin, ettei pitäisi mennä nukkumaan 4:30, mutta siitäkin on jo aika paljon vuosia. ;D

   Kivalta kuulostaa teidänkin lastenhuonevisio. Mäkin tykkään toisaalta paljon harmonisesta (esim. meidän makkarista tuli ihan vaalea, kuvia siitäkin löytyy tuolta remontti-tunnisteiden takaa), mutta tämän lastenhuoneen kanssa oli kiva höpsähtää väreihin. (Vaikka valkoista tuollakin paljon toki on. En oo riittävän rohkea muihin väreihin tai tapetteihin.)

   Poista