8.11.2016

Onko Pirkka-Pekka Petelius oikea ihminen?Äiti, onko Pilkka-Pekka Petelius oikee ihminen?

Joo on se. 

Miks Pilkka-Pekka Petelius on Pikkukakkosessa?

No se on siellä töissä.

Joskus Pilkka-Pekka Peteliuksella on töitä ja joskus ei. 

Sillon ku ei, niin Pilkka-Pekka Peteliuksella on vapaapäivä ja se lukee satuja Pikkukakkosessa. Siinä voi tulla väsy.

Sillon ku Pilkka-Pekka Petelius on Possessa, niin on ilta, ja silloin vasta tuleeki väsy!

- - -

Erityisen hauskaa on, kun hän joka lauseessa käyttää Pirkka-Pekka Peteliuksen koko nimeä. Meillä puhutaan hänestä hämmentävän usein. Ollaan kerrattu moneen kertaan, mikä on sen sukunimi ja mikä etunimi, mutta on niin vaikea muistaa. Pirkka-Pekka Petelius on kyllä, by the way, NIIN koko kansan pirkkapekka. Lastenohjelmista Posseen ja vuosikymmententakaiseen potkukelkkailuun, ja miljoonaan siitä väliltä. Ihana. (Ja ei, perheemme lapsilla ei ole lupaa katsoa possea, vaikka vilkaisu ja ppp kerran tekivätkin lähtemättömän vaikutuksen.)4 kommenttia:

 1. Ei Pilkka-Pekka Peteliuksen nimeä VOI jättää kesken! Se on ehdottomasti aina sanottava kokonaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä ihan totta. Ei hän näytä "Pirkka-Pekalta", vaan on ehdottomasti koko nimensä veroinen mies. :D

   Poista
 2. :D se on niin mahtavaa, että tuollainen nimi jää pienen ihmisen mieleen kokonaisena, olkoonkin, että sukunimet on niin hankalia erottaa etunimistä.

  Mä koen samanlaisia hämmentyneitä tunteita usein töissä: Harrit ja Ilkat ja muut etunimet sukuniminä saa mut aivan mutkalle: kutsunko potilaan etunimi-sukunimi, pelkkä sukunimi, sukunimi-etunimi...? Kerran kävi niin, että meillä oli kolmella hoitajalla samaan kellonaikaan samalla sukunimellä olevat potilaat. Ja kun vielä sattui, että nämä Virtaset (sukunimi muutettu :) ) oli Ari, Ari-Pekka ja Ari Petteri. MIKÄ SATTUMA!!! Sovittiin, että mennään yhtäaikaa odotusaulaan ja kajautetaan "VIRTANEN" kuuluvalla äänellä. (no joo, ei me sitten tehty niin, vaan poimittiin potilaat aulasta joka ikinen heti, kun ne oli ilmoittautuneet, ettei vain menneet Virtaset sekaisin!)
  Odotan innolla sitä, kun ihmiset alkaa olla pelkkiä sotuja ja vuoronumeroita!! :P Etenkin silloin kun potilaana on Huanmariahesusrodrigezspeedygonzales tai wliecwzzzyzkhkyz... MUN KIELI EI TAIVU NIIHIN. Nä oon niin kirkkaan punainen ja HÄPEÄN, kun huoneessa harjoiteltuani "Slawieszky" sanon 3 sekunnin kuluttua "Swalineszky eiku..."
  Paljon helpompi sanoa, että "52".

  No, mulla on oma etunimi sellainen, että aikaisemmin sitä piti hönkiä toisille mahdollisimman selvästi. Nykyisin nimet on niin kaikenlaisia, että ihmiset kuuntelee paljon tarkemmalla korvalla, eikä tarvi selitellä tai tavata nimeään vaan se tipahtaa melkolailla kerralla ihmisten tajuntaan.

  -Akka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmasti totta, että nykyään on helpompaa olla ei-se-tavallisimman-niminen, kuin aiemmin. Meilläkin toi pienimmän nimi on sellainen, jonka joutuu usein toistamaan ja on jo valmiiksi oppinut itsekin tavaamaan sen aika selkeästi. Mutta useimmiten kuulija luottaa kuulemaansa, eikä "korjaa" siksi tutummaksi, jolta se kuulostaa. (Että M olisikin N.)

   Mutta nimet on kyllä hauskoja, ja se, miten ne lapsille on tosiaan niin luontevia. Jotenkin niillä ei oo tullut vielä sitä ajatusta siitä, että mikä voi olla nimi, ja mikä taas kuulostaa hassulta. Esim. yhdellä lasten kavereista on sukunimenä yks hauska ruumiinosa (nyt saa alkaa sitten arvuutella), ja mua naurattaa se aina epäkypsästi. Mutta ei siinä lapsista oo mitään outoa. :D

   Poista