12.4.2016

Rakkauskirjeitä ja muutenkin kevättä rinnassa

Viikonloppuna tyhjäsin lapsuudenkodista kirjekasaa. Vain pari säästin, ja niitä lueskelin aurinkoisen kahvitauon ratoksi tänään terassilla. Rakkauskirjeitä armeijasta. Ja päiväkirjaa kesältä kymmenen vuoden takaa. Se oli sekopäinen kesä. Rimpuilin tunteissani ja säntäilin puuhasta ja uimapaikasta toiseen. Olin kevyissä kesätöissä ja oli pusuttelua kesäöissä. Töissä porhalsin täysillä ja kavereiden kanssa remutessa vedin täysillä. Ja kiukutellessa. Sinä kesänä opettelin puhumaan negatiivisista tunteista. Hmm, jälkikäteen joskus toivon, että kynnys sellaisten puhumiseen olisi nykyään vähän korkeammalla... Hassua, että niin moni asia on samalla tavalla, kuin silloin. Ja niin moni asia ihan toisin.

Jos oli päiväkirjassa kesäfiilistä, niin oli kotiterassillakin tänään kesän tuoksua ja ääniä. Peipon laulua ja mustarastaan kujerrusta. Takitta tarkeni kahvitauon verran ja aurinko paistoi röyhkeästi silmään. Kevättä puskee sisuksiin joka tuutista: päiväkirjamuistoista, sotapojan kirjeistä ja takapihan tipujen kevätlirkutteluista. Oi tulkaa, kevät ja kesä! Mä oon niin valmis!


16 kommenttia:

 1. On niin mahtavaa kun aurinko jo lämmittää niin mukavasti. :) Sieltä se kesä tulee.♥

  VastaaPoista
 2. Mikä on rimpuiliminen ja säntäiliminen ja porhaliminen ja remutteleminen? Lol.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk, miten mä noi osaisin selittää? :D

   Rimpuilla: Taistella vastaan...? Lasta on kamala puettaa, jos se rimpuilee. Potkii ja kiemurtelee, kaikin tavoin vastustaa. Ja kala voi rimpuilla verkossa.

   Säntäillä: juoksennella ja kiirehtiä. Vähän silleen järjettömästi ja ajattelemattomasti. Silleen, että "kunhan nyt vain johonkin juoksen". Jos vaikka ostoskeskuksessa tulisi palohälytys, kaikki säntäilisivät paniikissa.

   Porhaltaa: myöskin juoksentelua kiireellä. Mutta määrätietoisemmin. Poliisi porhaltaa onnettomuuspaikalle ja bisnesihmiset porhaltavat tapaamisiin.

   Remuta: Hmm... Semmoista kovaäänistä ja riehakasta hauskanpitoa. Tosin jos vaikka riehuu vihaisena ja rikkoo paikkoja, kai sekin voisi olla remuamista. Aikuisia ihmisiä ärsyttää, jos nuoriso remuaa kaupungilla. :D

   Haha, olipa vaikeita sanoja, toivottavasti sait jonkun otteen niistä. :D Joku muu voisi selittää nämä jotenkin toisin.

   Poista

  2. Hyviä selityksiä, kiitos! Katselin sanat nyt Google translateistä, ja rimpuilla oli struggle, säntäillä oli chase, porhaltaa oli race, ja remuta oli make whoopee, tai whoop it up! (Google translate sanoi että remuta on myös virolainen sana). Haha, tuo viimeinen on ikivanha sana, en ole ikinä sitä kuullu joka päiväisessä puheessa.

   Sun selityksien mukaan, sanoinsin että struggle on aika hyvä käännös rimpuilimiselle. Mutta säntäillä on enemmän niinku chase aimlessly, tai run around without direction, tai run around like a chicken with its head cut off, kun vain suora chase! Tuo viimeinen. Hmm, käyttäisin gallivanting, vaikka se on tosiaan myös ikivanha sana, mutta parempi ikivanha sana!

   Poista
  3. Joo kyllä mä edelleen sanoisin, että "säntäillä" on vähän semmoista sekoilevaa. Päätön kana tuli myös mielen. Pelkkä "sännätä" vois olla paremmin tuollaista nopeaan juoksuun lähtemistä, esim. sännätä pakoon, eikä säntäillä minne sattuu. ;)

   Mulle nuo englanninkieliset sanat ei aukee samalla tavalla, että osaisin nähdä sävyeroja. Vaikka käytössä osan ainakin ymmärtäisin. Tosin joskus suomenkielisetkin sanatkin ymmärtää omalla laillaan. Taisin esim. olla aika vanha, kun vasta hoksasin, että "verkkainen" on hidasta, eikä nopeaa. :D

   Poista
  4. Kyllä mäkin aika usein vielä opin uusia englantilaisia sanoja. Ja näköjään suomalaisiakin! Kyllä tämä blogin lukeminen on ollut tosi hyvää opetusta. Mutta on varmasti totta mulle toiseen suuntaan, että suomalaiset sanat ei aukea mulle samalla lailla kun englantilaiset, vaikka onkin joitakin suomalaisia sanoja jotka ovat kuvailevampia (I probably just mangled that word! Haha) suomeksi kun englanniksi. "Ahdistaa" on yksi joka tulee heti mieleen. Ja "häpee!" on kans. Tuon sanan pitää sanoa oikein tympääntyneellä äänellä!! (Olikaan tuodaan oikea sana. Tuo on kuinka Google käänsi "disgusted" sanan). Puhuin aika pitkältä Tiinan kans kielistä sen blogissa pari postausta sitten.

   Poista
  5. Hih, toivottavasti en oo harhaanjohtanut täällä käyttämällä sanoja väärin. ;D Mutta se on kyllä totta, suomen kieli on siitä kivaa, että niissä saa sävyeroa muutettua lisäilemällä tavuja. Esim. "Keittelen puuroa" kuulostaa paljon rennommalta, kuin "keitän puuroa". Sanoja voi venytellä ja väännellä ihan loputtomasti. :)

   Pitääpä käydä Tiinan luona lukemassa, mitä ootte pohdiskelleet. :)

   Poista
  6. En osaa tehdä sitä niin hyvin kun sinä, mutta kyllä mä tykkään kuinka suomen kielessä voi vääntää ja vaihtaa sanoja. Se tekee Joshin vähän hulluksi kun se yrittää oppia suomea, mutta se on tosi mukavaa!

   Poista
  7. Ai Joshkin opettelee suomea?! Mahtavaa! :)

   Poista
  8. Joo, itseksensä vain. Sillä on sellainen kurssi iPodilla, nimeltä Pimsleur. Ne tekee kaikenmoisia eri kielikurssia.

   Poista
  9. Se kuuntelee sitä kun se ajaa kotia töistä. Ja se tulee nyt kotia aika pian. Pitäis mennä pesemään tiskit, haha.

   Poista
  10. Hmm, pitäiskö ottaa itekin joku uus kieli opeteltavaksi? :D Mulla on oikeasti ihan hirveän huono kielipää...

   Poista
 3. Voi kun jostain löytyy vaikka vaan joku tekstari SILTÄ säätö/lämmittelyajalta muistuu mieleen tosi voimakkaasti hirveä tunnemyrsky. Tätä kaikkea ei olisi ilman tunnemyrskyä ja tunnemyrsky on huumaavaa - mutta kyllä vaan on hyvä että nykyään on rauhallisempaa ��
  -r

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, niinpä! Tasainen on hyvä. :D Ei tarvi koko ajan olla jotenki kärryillä, että mitä mä nyt tunnen ja aattelen ja entäs toi toinen. Kun ei kukaan oo kuitenkaan lähdössä minnekään, niin turha sitä on päivittäin jauhaa. :D Riittää, kun silloin tällöin sanoo jotain kivaa tai jotain rakentavaa. ;)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista