28.4.2016

O niin kuin...Arvelin jo meidän välttyneen kevään oksuaalloilta. Mutta ei. Yöllä lainehti ensimmäinen sänky. (Pariin kertaan. Sitten alkoi taas osua sankoon.)

Kun heräät pieneen kurnahdukseen ja odotat hengitystä pidättäen kolme sekuntia sitä seuraavaa, sinetöivää plurpsahdusta, kerkiää mielessä käydä mitä hulluimpia ajatuksia. Tietenkin laskee heti ne kaikki kahteen viikkoon suunnitellut menot. Että ***** ny sitte. Ja sitten ehtii miettiä muutaman kauhutarinan vauvojen huonosti päättyneistä oksennustaudeista. (Vaikkei tämänhetkinen oksentaja olekaan se vauva). Ja ne tarinat, joissa jotain vakavaa sairautta erehdytään kohtalokkaasti luulemaan oksennustaudiksi. Sitten (jollei jo ensimmäisenä, mutta sitähän ei kehtaisi tunnustaa,) on pakko ulvahtaa lyhyt itkun korvaava kirosana, että TAAS meni suunnitellut hoitopäivät hukkaan. Kun olin juuri illalla antanut itselleni luvan hellittää ja vähän hajota, kun on kaksi hiljaista vauvapäivää tiedossa. Huhtikuun kymmenestä hoitopäivästä toteutui muuten viisi. Niinpä.

Sitten kun makoilee kolmatta tuntia tuijottamassa kattoa kello 04:55 ja kuuntelemassa ja reagoimassa salamana niihin yön ääniin, tulee mieleen sellainenkin itseä lohduttava tsemppaus, että tässähän voisi olla oiva tilaisuus päästä niistä parista roikkumaan jääneestä extrakilosta. Eli kyllä mä aamuun mennessä olin jo saanut kuorittua itsestäni optimistin, joka jaksaa painaa vielä ennalta määrittelemättömän määrän päiviä (ja öitä?) putkeen ennen tälle päivälle toivomaani hölläämistä. Ja leikittää ja askarteluttaa sitä terveempää, superenergistä ipanaa. Tehtiin mm. vappukruunu, leikittiin muovieläimillä, puhallettiin ilmapalloja ja löydettiin ulkoa kateissa ollut Satsitappi. Eli linnunpöntön reikä, joka on värjätty tieliidulla vihreäksi. ("Se on Klik-Klokin kaveli, puuympylä. Se on tyttö, kun sen haalniskassa on kainalossa pinkkiä. Klik-Klok on poika, kun sen haalniskassa on kainalossa sinistä ja punasta."). Että semmosta neljävuotiaan surrealismia tähän oksennustautipäivään.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos!! Sairastuneiden määrä on toistaiseksi vielä 1/5. Toisaalta ois kiva saada alta pois koko tauti äkkiä, eikä niin, että odotellaan aina viikko, että vieläkö jolleki tarttui.. :/

      Poista