6.2.2016

Silkkivillavaatteita hakusessa


Mä jo mielessäni pakkaan kesän telttareissua varten. Sitä toivoo etukäteisvalmisteluilla välttyvänsä isoimmilta kaaoksilta. Päivitetään välineistöä kuntoon. Oon päättänyt hankkia muutaman vaatekerran verran silkkivillaisia vaatteita ainakin pienimmälle. Ne sopivat mainiosti sekä superhelteisiin, että viileisiin ilmoihin. Ja telttaöihin. Ne vain on aika kalliita. Selailin jo pitkin maailmaa, että mistäkö tilaisi. Mutta kun maailma on niin suuri, että tulee vähän hulluksi etsiessään. Välilehtiä on auki suunnilleen 50. Kohta klikkaan ne kaikki kiinni ostamatta mitään. Kone tilttaa, kun on liikaa prosesseja meneillään. Siis mun pää, se "kone".

Nyt on ollut muutenkin päätösten suhteen sellainen olo, että pakka hajoaa ja hengitys menee pienestäkin solmuun. Eikä liity (vielä) kesän leiriin, vaan muihin mutkiin, kuten auto-ongelmiin ja hiihtolomakuvioihin. Ja eskarin ilmoittautumislomakkeeseen. Olo kulminoitui eilisessä iltapalapöydässä, jossa miljoonan pikkulegon ja lapsiperheen äänimaailman kakofonia kiristyi tukalaksi pakkopaidaksi hätääntyvän äidin ympärille. Ärsyttävää, ei oo hetkeen ollut tämmöistä. Hengitä sisään, hengitä ulos....

Vinkkejä? Ei panikointiin, vaan silkkivillavaatteisiin, siis. Onko joku testannut saksalaista Engel-merkkiä? Liityin jo käytettyjen ruskovillojen fb-ryhmäänkin. Ongelmahan tässä on vain se, että vaihtoehtomäärä lisääntyy, mikä ei lopulta tee valintaa yhtään helpommaksi.

(Kuvassa Miukulla meidän toistaiseksi ainoa silkkivillavaate. Pikkiriikkinen käytti sitä varmaan vuoden, eli toista kierrosta mennään. Ei näy missään. Kestävä ja joustava vaate siis.)


11 kommenttia:

 1. Meillä on kaksi ruskovillan silkkivilla bodya ja ne ovat kyllä tosi hyviä. Niitä on nyt käytetty muutama kuukausi joka päivä alusbodyinä. Minäkin tyydyin ostamaan uutena lopulta, kun sopivia tarjouksia ei tullut ja ilmat alkoivat kylmentyä. Ovat kyllä hintansa väärttejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että ovat ehdottomasti sen normihintansa veroisia. Jätän silti asian hetkeksi hautumaan, kun alkoi mennä surffailu ja ulkomaisten vastaavien vertailu överiksi. ;D Vielä on aikaa kesään, ja selkiääpä paremmin, mikä koko silloin on sopivin.

   Poista
 2. Onko silkkivilla eri asia kuin villasilkki?
  Minä itte käytän Tamsilkin (suomalaisia!!!) housuja ja paitoja. Niillä näkyy olevan lastenvaatteitakin. Mun mielestä ei oo kalliita. Mutta en kyllä tiedä, mitä tarkalleen haet.
  http://www.tamsilk.fi/tuote-osasto/lasten-tuotteet/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisko vinkkasi saman! Pitäisi päästä vertailemaan näppituntumalla materiaaleja. Tuo tamsilk näytti olevan villa-silkkisekoite, kun taas ruskovillan silkkivilla on merinovilla-silkkiyhdistelmää. Se on niin iiiihanan pehmeä ja kevyt, että vähän epäilen vilkaisen olevan karheampi. Mutta kiinnostava vaihtoehto kyllä sekin. :)

   Poista
  2. Saattaa kylllä olla vähän pistelevä. Ainakin lapsen mielestä. Aikuisten vaatteita on ainakin prismoissa, lastenosastoa en ole kurkkinut. Mutta ehdottomasti kyllä tuntuma ennen ostopäätöstä!

   Poista
  3. Oho. Väärä profiili. No, minä se oon :)

   Poista
  4. Pitääpä päästä hipelöimään joku kerta tässä kevään aikana. :)

   Poista
 3. Minkäkokoista etsit (cm hiha/miehus)
  -r

  VastaaPoista
 4. Vaikea kyllä sanoa kokoa. Tuo meidän vauveli on niin tuhti tapaus, että harkitsin kesäksi 90-senttistä. :D Vaikka 80-senttinen varmaan riittäisi ihan hyvin. Mutta isompi menisi sitten pidempään. Ja kun vielä ainakin on tuota massaa käsissä ja reisissä, eli niihinkin katoaa aina hihasta ja lahkeesta pituutta. ;D Mutta esim. hihan pituudesta joku 28-32 vois olla toimiva kesällä? (Oon aina niin huono ennakoimaan näitä tulevia kokoja! :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jemmassa on joku. Koitan löytää ja mitata... ja ja ...
   -r

   Poista