16.2.2016

Fred Perryn viimeinen työtehtävä
Ei siksi, että tämä olisi huikean hieno ompelus, vaan siksi, että teinpäs pitkästä aikaa jotain.

Housut Miukulle, mr Piin rikkinäisestä ja haalistuneesta Fred Perryn pikeepaidasta. Nurjalta puolelta kangas nimittäin näytti vielä tosi kivan raikkaalta. Mallina käytin äitiyspakkauksen ruskea-valkoraitaisia housuja, jotka istuvat tosi kivasti meidän vauvan muodoille.

No, kangas oli sitten kuitenkin niin puhkihiutunutta, että ompeleet illottaa näkyviin ja ekan käyttökerran jälkeen oli vyötäröllä sauman vieressä jo reikäkin. Voisin tietysti ommella harmaalla langalla sauman vahvistukseksi saumurin jäljen viereen. Tuskin kauheasti auttaisi. Ja voi olla, ettei rotureidet enää mahtuisi pöksyihin, jos pari milliä lähtisi saumasta...

Mutta yritinpä kierrättää ja säästää luontoa ja rahaa. Ja sitä paitsi kivointa oli vain tehdä, pitkästä aikaa.


4 kommenttia:

 1. Oho! Kyllä olikin kulunut paita! :D Ja kyllä on mukavaa tehdä! Haaveilen päivää kun löydän taas aikaa ommella vaatteita. Se on mun lempi juttu mitä tehdä, ja on ollu melkein pari vuotta (oho, wääääh!) kun on ollu senssi sitä tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli vähän liian kulunut jatkokäyttöä ajatellen. ;D Mutta tämä oli kyllä nopea ompelus, melkein seisaaltaan hurautin. Tosin kun tekee kiireellä, niin saattaa vahingossa ommella kankaat väärin päin ja joutua purkamaan... Hups. Mutta ei muuta, kuin ompelemaan sielläkin! Olit sen upean laukunkin saanut tehtyä, joten draivi on nyt päällä, eikö? :)

   Poista
  2. Draivi olis päällä, mutta sain laukun tehtyä kun oltiin Mummolassa puolitoista viikkoa vahtimassa niitten taloa ja puutakkaa kun ne oli pois, niin ei ollu niin paljon kotitöitä, ja oli ompeluhuone. Täällä kotona kaikki kankaat on vielä laatikoissa eikä oo mitään tilaa muuta kun ruokapöytä, ja remonttia riittää, niin jotenkin tuntuu ettei voi vaatteita ommella, vaikka oon ommellu pari muuta juttua. No, joku päivä.

   Poista
  3. Joku päivä sitten taas. :) Ja se on kyllä totta, että pitää olla sopivasti tilaa ja riittävästi aikaa, että huvittaa lähteä ompelemaan. Sujuu huomattavasti mukavammin, jos ei oo kiire ja ahdasta.

   Poista