5.2.2016

Automatto DIY

Nyt paljastan, miksi kädet olivat likaiset pari päivää sitten. Jaa, ja näköjään ovat vieläkin.

Tein lapsille automaton. Liikennematto, automatto, leikkimatto, diy. Ihan vain siksi kirjoitin hakusanarimpsun, että googlailemalla en itse löytänyt, kuin isotöisiä kangasmattoja, hihi.

Autoleikit ovat niitä, jotka sujuvat meidän lapsilla yhteisleikkinä. Kaupan mattoa en ole halunnut hankkia, kun meidän lattialämmityksen kanssa jatkuvasti lattiassa pidettävät isot muovimatot tuntuvat hankalilta ja kauppojen automattoja on vaikea rullata mihinkään helppoon väliaikaissäilöön.

Siispä ostin vahakangasta (tämän maton nurjalla puolella on punavalkoinen piknik-ruudutus) ja piirsin permanenttitusseilla kaupungin. Etuna kaupan mattoihin on, että tämän saa taiteltua pieneen tilaan. Ja tietenkin se, että tässä matossa on juuri meidän lasten lempparipaikat. Jäteasema ja kirjasto esimerkiksi. Ja oma koti lähileikkipuistoineen. Päälle suihkittiin vesiohenteinen spraylakka. Vähän näyttää väri tarttuvan vielä käsiin. Katsotaan, käsitelläänkö vielä jotenkin toisin.

Mutta hauskaa on.  Veli riehuu, että "Auto, vankilaan heti paikalla! Haluatko kuoleman vai satasen sakon?" ja Sisko juttelee: "Tälle autolle pitää löytää vielä vaimo". Eli kuten sanoin: Leikki, joka sopii moneen makuun.
12 kommenttia:

 1. Ihan järkyttävän magee! Sä osaat ja keksit kaikenlaista innostavaa. Ihan vapaalla kädelläkö piirtelit, vai luonnostelitko alle lyijärillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti! :D Piirsin vaalealla liidulla tien ääriviivat, mutta muuten ihan vapaalla kädellä. (Tai viivoitinviritelmiä käytin apuna myös, mm. kulmiin yhtä muovinpalasta, että tuli kaikista samanlaiset.) Meinasin ensin suunnitella ja hahmotella tarkemmin, mutten sitten jaksanutkaan. Aattelin, että tää toimii tällaisena pika-askarteluna paremmin, kuin viimeisen päälle viilattuna. ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Jos joku aikoo tehdä samanlaisen, niin en vastaa likaantuvista vaatteista ja käsistä... ;)

   Poista
 3. Wau! Mahtava idea tuollainen personoitu automatto. Juuri jossain katsoin sellaista lattiaan teipattua autorataa jonka saa sitten maton alle piiloon, ja ihastelin miten ne toiset keksiikin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sellaiseen törmäsin myös, kun googlailin ideoita, näytti hauskalta! :D

   Poista
 4. Such a good idea! So much bigger and more detailed and more interesting than any car mats I've seen. We have one that the kids never play with, but I think they would probably like this one a lot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli ei muuta kuin askartelemaan!! Tässä on kivaa sekin, että tällaisen voi tehdä vaikka lasten kanssa. Piirrät ensin tiet itse ja lapset saavat sitten lisäillä rakennuksia. ;)

   Meillä oli aiemmin paperille askarreltu pieni matto, johon leikattiin mainoslehdistä kauppojen logoja liikkeiden katoille. Kontaktimuovi päälle ja oli kestävä. Mutta kävi liian pieneksi, eikä sitä oikein voinut taitella kaappiin. Siksi tehtiin tämä. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä ois oiva askarteluvinkki teidänkin lapsosille. ;)

   Poista
 6. Ihan loistava! Täytyy pistää mieleen, sillä automatto löytynee joskus meidänkin nurkistamme. Töissä olen sellaista hyödyntänyt monene otteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitapa korvan taa! ;) Kaupassa osui silmiin pussillinen pieniä jalallisia liikennemerkkejä. Oisivat hauska lisä tähän matolle. Joskin kamala lisä lastenhuoneen siivoukseen, joten jäänee ostamatta. ;D

   Poista