27.2.2016

Lemmikkikuume"Äitii, mä haluan jonkun eläimen meille!"

No nyt sekin on kuultu. Ja sitä jatkui puolen tunnin automatkan verran. Pistäydyttiin kauppareissulla marketin yhteydessä olleessa eläinkaupasta. Siitä se ajatus sitten lähti. Marsu. Tai gerbiili. Ehkä sittenkin kilpikonna. Itse en tunne tällä hetkellä suurtakaan kutsumusta lemmikkieläimen hoitamiseen, mutta olen aina sanonut haluavani tarjota lapsille mahdollisuuden eläimeen. Jos sitä toivovat. Nyt sitten puntaroidaan. Ja voi olla, että puntaroidaan turhaan. Taloudessa nimittäin kajahti kaksi isoa EI! -kannanottoa saman tien. Uhmakas kolmevuotias ilmoitti mm. potkivansa sitä ja menevänsä sen päälle makaamaan. (Kauhee!!) Iskä ei ollut ihan yhtä uhmakas, mutta vakuuttavan kuuloinen kuitenkin.

Onko teillä eläimiä? Vinkkejä, kummalle kannalle tässä itse päätyisin: edustamaan pienempää JOO-puoluetta vai olemaan järkevä?


Tämmöinen söpö pääjalkainen, jerboa, loikkasi juuri herkkyyskauteni huipussa netskusta näytille. Aww! (Kuvan otin nettiartikkelista ihan omin lupineni.)

8 kommenttia:

 1. Heh, just luin tätä
  http://www.salamatkustaja.com/2016/02/miksi-meille-ei-tule-lemmikkielainta.html?m=1 ja sitten perään tämä sun juttu :D

  Mutta jyrsijäthän on söpöjä ja suht helppoja (ei tartte ulkoiluttaa ja voi jättää yöksi kotiin ilman vahtia). Mulla on ollut gerbiilejä ja kani ja kaverin rottia pitkäaikaishoidossa, ja ehkä ne rotat oli jotenkin kaikista seurallisimpia?
  Mutta meille ei kiitos lemmikkejä, (ei ainakaan moneen vuoteen). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aika hyvä toi linkin postaus! :D Mutta joo, joku tuollainen iisi eläin sen pitäisi olla. Eikä hullumpi idea toi linkin kala! Sehän menis ihan sisustuselementistä. Tosin lasten mielestä varmaan vähän liikaakin. ;D

   Mä oon välillä haaveillut sellaisesta "lemmikkivuokraamosta", saisi ottaa vaikka kanin kesähoitoon. :)

   Poista
 2. Meillä on ajateltu että sitten jos kuume kestää oikeasti pidempään, eikä siis ole hetken haave ja lapsi jotenkin näyttää että on kykenevä ottakaa hoidosta vastuun, voidaan joku lemmikki ottaa. (kissaa ei tässä tapauksessa lasketa). Keskimmäiselle en vielä lupaisi mitään eläintä mutta vanhimman kanssa on kani harkinnassa ollut jo pidempään. Lupakin on annettu mutta siirtynee vielä kenties vuoden päähän. Jos vielä sittenkin sen haluaa, ehkä tosiaan on halukas saamaan eläimen. Koiraan on tullut niin jyrkkä ei perheenpäältä etten oo edes yrittänyt siinä käännyttää, ainakaan tässä elämän tilanteessa. 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta: tuon puolituntisen vinkumisen jälkeen aiheeseen ei toistaiseksi olla vielä palattu. Eli ei tarvi vielä olla hankkimassa kyllä mitään. ;)

   Musta tuntuu tällä hetkellä, että sekä koira, että kissa ovat kieltolistalla vaativuutensa takia. Jotenkin se, että eläin tulisi meidän kanssa samalle asuinreviirille, tuntuu 10 askelta isommalta jutulta, kuin eläin, jolla on oma asumus.

   Poista
 3. Meillä on pupuja ja kanoja :) aika helpoimmasta päästä siis, toki siivous-ruokinnassa pitää pysyä mutta helppo antaa lapsillekin vastuuta..
  Ja ne omat munat! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän kanaprojektista oonkin lukenut ja myötäfiilistellyt sitä! :D Tänäaamuna Poika muuten kysyi, että haluaisinko meille kanoja. Että saataisiin aamupalalle tuoreita munia. :) Lapsena meillä oli yhden kesän ajan lainakana ja -kukko, joista kehkeytyi lopppukesäksi 12 tipua! :)

   Poista
 4. Oho, mä luulin että tuo jerboa oli joku keksitty eläin! En ollu ikinä nähny ennemmin. Meillä on luvattu että kaksi vanhempaa lasta saa ottaa lemmikin sitten kun keittiö on tehty valmiiksi. Ilona on jo pari vuotta haaveillu kissaa. Felix haluais gekkon, tai ainakin niin se sanoi viime keralla kun kysyin. Katsotaan kuinka menee. En ole suuri eläinihminen, ja en halua lisää töitä itelleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se työmäärän lisääntyminen siinä vähän mietityttää itseäkin. Enkä oikein tykkää karvoista ja eläinten hajuista myöskään. Gekko olisi sopiva vaihtoehto siinä mielessä! ;) Mutta lapsille lemmikit voi olla tosi iso juttu, joten siksi pitää näitä omia mukavuuskysymyksiä vielä miettiä. :)

   Poista