18.1.2015

Väsynyt ja pulskaViikonlopusta noin puolet oon nukkunut, neljäsosan istunut autossa ja jäljelle jäävä neljäsosa on humputeltu (autokauppoja kierrellen ja aviotreffeillä). Sori, en jaksa laskea tekemisieni todellisia prosenttiosuuksia, fiilispohjaiset riittäköön tälläkin kertaa. Eniten ärsyttää se, että sen jatkuvan nukkumisen sijaan olisi ollut mielessä paitsi ompeluprojekteja ja shoppailua, myös tarpeellista siivousta ja muita kotihommia. Odottelenkin, josko tämä väsy ikinä vaihtuisi siihen pesänrakennusvimmaan, jota kyllä muistan edelliskerroilla joissain määrin kokeneeni.Löysin kamerasta kuvia vain herkkuhetkistä. Jugurttia, jugurttia, mustikkakiisseliä ja jugurttia. (Kuva toimikoon musteläiskätestinä.) Salaatteja ja jätskiä. Ja sitten ihmettelen, miten pulskalta näytän niissä kuvissa. Kunnes juuri hoksasin, että puntarin kanssa jos asiaa tarkemmin tulkitaan, ei ookaan kyse huonoista poseerauksista ja kuvakulmista.

Sillai kai.

Autoasia on nyt puntarissa myös. Mitä sanovat kolmen istuimen perheet tähän asiaan?


17 kommenttia:

 1. Lyhyt ja ytimekäs: Renault Grand Scenic ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä en vielä ookaan googlaillut! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ja tätä sen sijaan (siis ylempään vastaukseen viitaten) ollaankin tutkittu, joten yksi suositteluplussa sille lisää. ;)

   Poista
 3. Meillä on menty kahdella eri autolla kolmen lapsen kanssa. Molemmat ovat kohtalaisen pieniä: Citroen C3 Picasso ja Ford B-max. Citikassa meillä oli kaksi turvaistuinta ( Britaxin two Way Elite) ja kaukalo Britax Baby Safe telakalla) ja ne mahtuivat juuri takapenkille. Nyt tuossa Fordissa on ollut nuo kaksi turvaistuinta ja yksi koroke, kun ei enää tarvittu kaukaloa ja isoin siirtyi korokkeelle. Molemmissa autoissa ollaan tykätty siitä, että ovat tila-autoja ja siksi vähän korkeampia kuin tavalliset autot. Lapset saa silloin helposti kyytiin kyykkimättä. Fordissa parasta on liukuovet. Ne helpottavat todella lasten ja tavaroiden pakkaamista autoon. Molemmat autot ovat pieniä tila-autoja ja siksi niillä äiti-ihminenkin voi parkkeerata kauppakeskuksen autohalleihin ihan ongelmitta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liukuovet ois kyllä huiput! Mm. siksi, että tosiaan aina saa parkkiksilla jännittää, että ehtiikö oven avata joku metrinen ennen mua. Sehän tuossa hankalaa kyllä on, kun toisaalta pitäisi saada sovitettua niin monta istuinyhdistelmää vuosien saatossa samaan autoon...

   Poista
 4. Sinulle on haaste blogissani. :) http://omituinenpieniperhe.blogspot.fi/2015/01/haaste-11-asiaa-minusta.html

  VastaaPoista
 5. Meillä on Ford Focus C-max (aika vanha jo) ja Ford Mondeo (farkku). Meillä on lisähaasteena ylipitkä mies, joka tarvii paljon tilaa jaloilleen, varsinkin ajaessa. Turvakaukalovaiheessa Mondeo oli mainio, hyvin mahduttiin. Nyt meillä on istuinkombinaatio sellainen, että esikoisella on koroke, keskimmäisellä istuin, jota ei erikseen kiinnitetä autoon ja nuorin on istuimessa, jossa on omat vyöt. Eli lapsista kaksi on auton vöillä kiinni. Ja tätä nykyä mahdutaan oikein hyvin tuohon pienempään C-maxiin, kun taas Mondeossa on mahdottoman hankala saada vöitä kiinni takapenkillä.

  Että ei vaan se, että takapenkille mahtuu kolme istuinta, vaan myös se, että jos tarvii käyttää auton turvavöitä, niin nekin tarvitsisi päästä kiinnittämään... En ymmärrä, miksi auton turvavöiden pitää olla ihan kiinni penkissä. Hirveästi helpottaisi elämää, jos se turvavyön vastakappale tulisi 15 senttiä ylös penkistä.

  Helpointa istuinten kannalta varmaan olisi, jos autossa olisi jokseenkin tasainen takapenkki, mutta onkohan nykyautoissa missään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja siis turvakaukalovaiheessa meillä oli keskimmäinenkin lapsi vielä istuimessa, jossa oli omat vyöt. Meillä tosiaan lisähaastetta tuo se, että kun mies on kaksimetrinen, niin kuskin taakse ei voida sijoittaa selkä menosuuntaan olevaa istuinta, koska muuten kuskin penkki ei mahdu tarpeeksi taakse. Ja se aiheuttaa ongelmia turvavöiden kanssa, kun nyt Mondeossa yhden lapsen tarvitsema auton turvavyö jää nuorimmaisen istuimen alle.

   Täytyy kyllä sanoa, että ymmärrän oikein hyvin, miksi monet perheet vaihtaa kolmannen tullessa seitsemänpaikkaiseen autoon. Monta kertaa on ollu rystyset verissä turvavöiden kanssa tapellessa...

   Poista
  2. Tässä tulikin monta vastausta, joita ollaan mietitty (mm. Mondeon ja C-maxin eroista). Mies näyttää muuttuneen nyt ihan ford-mieheksi ja selailee lähinnä Fordin eri vaihtoehtoja. Vaikka samalla budjetilla jostain eri merkistä saisi uudemman auton. Mutta paljon on Fordin tilaihmeitä kyllä kehuttu, joten mikä ettei. Nyt tuo S-max tuntuisi sopivimmalta. Vielä, kun löytyisi jostain semmoinen. :)

   Ja kuulin muuten hiljattain, että tuohon teidän turvavyöongelmaan on olemassa ratkaisu!! Kuulemma on olemassa semmoisia jatkotörröttimiä, jotka isketään siihen vyön vastakappaleeseen tönöttämään ja siinä päässä on uusi vastakappale, johon saa näppärästi talvenkuivia rystysiä rikkomatta vyön kiinni! Hiphip!! Sitä en kyllä osaa sanoa, mikä niiden nimi on, ja mistä niitä saa, mutta saisin varmaan halutessasi selvitettyä! ;)

   Poista
 6. Vaikka lapsia onkin vain yksi, vaihdettiin 7:lle rekisteröityyn Opel Zafiraan (tila-auto). Kaksi takimmaista penkkiä saa laskettua "lattian alle" jolloin tavaratilaan mahtuu vaikka koira tai miehen työjutut. Myös korkeus on plussaa, kun on iso mies ja kaukalokin on kätevä laittaa telakkaan ihmeemmin ponnistelematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siinä on kyllä paljon hyviä puolia. Muakin houkuttaa se variointimahdollisuus ja ennen kaikkea tila. Mua jokseenkin ahdistaa ajatus, että kaikki kolme olisivat takapenkillä tiiviisti jumissa, huutoineen ja riitoineen. Tähän asti on aina tarvittaessa päässyt vauvan viereen matkankin aikana, ja pitäisin kyllä sitä matkustusmukavuutta (eli mielenterveyttäkin) ylläpitävänä asiana. ;)

   Poista
 7. Mulla on tarjota vain tuttavaperheiden tarinat. Toisessa on Wolkswagen Golf Plus, jossa kaukalo + 3v takana ja edessä 4v korokkeella (turvatyynyt saa kytkettyä pois), jos koko perhe samaan aikaan kyydissä niin hankalaa ja ahdasta on.
  Veljelläni on Ford Mondeo ja kaikki kolme takana (4v keskellä ja laidoilla kaukalo ja istuin selkä menosuuntaan). Hankalaa kiinnittää keskimmäinen, mutta mahtuvat kaikki kyytiin suht hyvin.

  Itsellämme on Volvon rähjä, V70 vm2000, mutta on tilava! Takakopassa on tilaa vaikka mille ja pitkä mies mahtuu hyvin vaikka takana oli kaukalo. Uudemmat Volvot eivät enää näin tilavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siis siltä nyt näyttää, että viiden hengen auto on kolmelle istuimelle aina ahdas. Ja ahtaanpaikankammoisena niin mielelläni välttyisin siltä tilanteelta. Ja hauska kuulla, että 7-paikkainen on muidenkin mielestä ihan ok vaihtoehto viisi- tai jopa kolmehenkiselle perheelle. :)

   Tuosta Mondeosta on pakko sanoa, että mies yritti alkuun sitä ehdottaa, mutta mä kieltäydyn suostumasta, kun se kuulostaa "möndeöltä", eli tosi tyhmältä! :D :D Aikuismainen ja kypsä syy... ;)

   Poista
 8. Kuulostaa hauskalta ja herkulliselta vikonlopulta =) Etkä sä miltään pulskalta näytä!

  http://blogit.kaksplus.fi/blogi/uraaidinruuhkavuodet/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, herkkuja oli, mutta välillä ei kyllä ollut hauskaa. ;D

   Pulskuus näkyy omaan silmään ja tuntuu yleisessä olotilassa, mutta ehkä yritän nyt olla häiriintymättä siitä. Ehkä se osaksi kuuluu tähän vaiheeseen. :)

   Poista