12.1.2015

Minusta tulee isona...Pikkuipanan jutuille on viimepäivinä saanut nauraa kerrakseen. Ihmeellinen höpöhöpömimmi, joka selostaa tauotta elämänsä tärkeistä asioista. Ilman ässää, ällää ja ärrää, mutta painokkain ilmein. Mielikuvitus- ja roolileikit ovat tulleet kuvioihin. Välillä hän on "tyämiet", välillä "paomiet". Yhtenä päivänä hän kertoi, että hänestä tulee isona poliisi. Koska sitten saa olla poliisiautossa. (Olisiko pitänyt kertoa, että rosvonakin pääsee istumaan paljon poliisiautossa?) Hoitoon lähtiessä hän kiipeää autoon itse, koska on "ito poika". Puhelimella joko soittelee "täävvä on hätätijanne! Tunipano!", tai muuten vain soittaa "Ejinanne". (Äitiltä terveisiä Ejinanne!)

Lauantaina hän pakkasi palapelisalkun: "Heippa, menen kounuun! Menen opettamaan hapteja." Ja tulee kohta takaisin: "Ei onnut hapteja kounutta. Oni vapaapäivä." Tänään oli opella ollut kurja päivä, kun oppilaat eivät olleet halunneet kuulemma lukea kirjoja.

Kaikki roolileikit alkavat sillä, että kodinhoitohuoneesta haetaan pipo ja hanskat. Koska palomiehillä on pipo ja hanskat. Työmiehillä on pipo ja hanskat ja poliisilla myös. Opettajalla muuten ei ollut. Siisti sisätyö.

"Paomiet" kiipeämässä (pipo päässä) kiiruusti sammuttamaan "tunipanoa".6 kommenttia:

 1. Olipas "tyhmää" lukea nukkumaan mennessä,kun muutenkin oli jo päivällä ikävä.Iso hali isommalle ja pienemmälle paomiehelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu hei voi tulla kylään, tai voidaan sopia vaikka joku lapsenvahtikeikka, jos haluatte nauttia palomiesten seurasta ihan keskenään. Mua vähän ravintolutattais. ;)

   Poista
 2. Ihana neiti! :) Kiitos vain terveisistä. :)

  VastaaPoista