1.1.2015

Ennustus vuodelle 2015Noin! Sain pari apulaista tämän alkaneen vuoden ennustusten tekemiseen. Taiteilijoiden kiirehtimisen ja lennokkuuden johdosta lopputuloksesta tuli vähän ajattelemaani abstraktimpi. Mutta ennustakaa nyt parhaan taitonne mukaan silti.

Tällä kertaa saat valita kuvan, joka miellyttää (ole avoin kummallisillekin syheröille), ja tulkinnan saat tehdä sen perusteella, miten lapsi itse on kuvan nimennyt. Tulkinta vaatii varmaankin samanlaista luovuutta ja lennokkuutta, kuin kuvien tekijöillä oli... (Laitan kuvien nimet vasta kommenttikenttään, että voit rauhassa löytää itseäsi puhuttelevimman kuvan.)Ja sitten vain tekemään tulkintoja omien toiveiden, pelkojen ja suunnitelmien mukaan tulevalle vuodelle. Voit käydä kurkkaamassa myös viimevuotisen leikin ja jälkipuida tuloksen (tai vaikka jälkikäteen valita kuvan viimevuodellekin).


15 kommenttia:

 1. Lapset selittivät teoksiaan seuraavasti:

  1. Ruokaa
  2. Pupu
  3. Perhonen
  4. Sydän
  5. Kirjainkauppa
  6. Munkkirinkiläsilmät
  7. Kukka
  8. Tähti
  9. Puu
  10. Rinki
  11. Äiti
  12. Kattila
  13. Auto
  14. Vanha rikkinäinen sähköhella nokinen ja ruosteinen ja ruosteinen ruuvimeisseli
  15. Kynsilakka
  16. Valas
  17. Näkymätön pesukone ja näkymätön kirja
  18. Itsestään puhuva miekkatorvi
  19. Keinu
  20. Päiväkoti
  21. Ympyrä
  22. Vastasyntynyt vauva nukkuu
  23. Loimuava tulivuori
  24. Koneitten varaosa
  25. Dinosaurus

  Että tsemppiä vaan teillekin selityksiinne. ;)

  VastaaPoista
 2. Voi ihanuus tätä perinnettä! Mulle valas. Höm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valas, sehän on aika kiehtova ajatus! :) Pinnan alla ja pinnalla. "Syvällinen" otus. ;D Miellän aina valaat lempeiksi, kun eivät olemuksestaan huolimatta ole petoja. :)

   Poista
 3. Ensimmäinen valinta oli 23, loimuva tulivuori. Ehkäpä se tarkoittaa, että tänäkin vuonna on luvassa äkillisiä tulistumisia, jotka saattavat aiheuttaa vaaraa lähellä asuville. Tai sitten vain lämmintä ja vaarallista. Dinosauruksen, numeron 25, bongattuani hellyin. Se oli suloinen. Eikös dinosaurukset ja tulivuoret kuulu yhteen, molemmat olivat olemassa jo ammoisina aikoina.

  Janne puolestaan valitsi 11, hänen mielestään se oli sika. Äitipossu. Miten sitä nyt sitten tulkitsisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotain alkuvoimaa löytyy nyt molemmista valinnoistasi. ;) Jannen valintaan on nyt vaikea sanoa kyllä mitään. :D

   Poista
 4. 14.oma näkemys että koiran kans mökille ainaki koko heinäkuuksi.Oho ei ihan pitäny paikkaansa,mutta silti toivos on hyvä elää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai toi vanha sähköhella ja ruosteinen ruuvimeisselikin vois puhua mökkielämän puolesta? :D

   Poista
 5. 12, eli Kattila. :D Viittaisikohan tää pinnan alla kytevän leivonta- ja kokkausinnon palaamiseen? Kovasti olen ainakin viimeaikoina haalinut reseptejä...

  Ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän kuulostaa sitten suorastaan osuvalta! :D Ja samoin, kaikkea ihanaa sunkin tulevaan vuoteen! :)

   Poista
 6. Itsestään puhuva miekkatorvi. Mielenkiintoista :D Kuulostaa juuri niin monipuoliselta kuin tuleva vuosi tulee varmasti olemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, mietinkin tehdessä, että kukakohan onnekas nappaa tuon kuvan itselleen! ;D Mielenkiintoinen vuosi selvästi tulossa. ;)

   Poista
 7. Mä valitsin 22:n, koska se näytti pieneltä suloiselta siittiöltä. Ei huono!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, sehän kuulostaakin sitten oikein hyvältä! :D Mäkin yritin taiteilijalta varmistaa, että onko se nyt siis ihan oikea vauva (ei ole tietääkseni mitään siittiöitä sen kummemmin kuin ultrakuviakaan nähnyt), mutta ei vain halunnut piirtää sille käsiä ja jalkoja. Eli sopivasti kohderyhmää houkutteleva kuva siis. ;)

   Poista