29.1.2015

Minäkin HaluaisinOon törmännyt monessa blogissa Haluaisin-haasteeseen ja lueskellut haluamisia miettien, että mitäköhän itse haluaisin. Nyt haaste osuikin omalle kohdalle, kun Uraäiti haastoi. Heti alkoi raksuttaa. Sitten erehdyin lukemaan haasteen alkuperäisen innoittajan, Markus Kajon Itse haluamiaan -tekstin, ja nyt en osaa haluta senkään vertaa, kuin aikaisemmin olin onnistunut jo luonnostelemaan. Kun se halusi niin hauskoja juttuja, ja mä haluaisin vain mustikkakiisseliä ja jugurttia. Ja Artekin ritiläpenkin.

Kokeillaan kuitenkin unohtaa Kajo ja haluta paineettomasti.

* No, haluaisin jonain päivänä Artekin koivunvärisen ritiläpenkin.

* Haluaisin tykätä maidosta. Sen maku vain tökkii. Oikein kylmänä menettelee, mutta jälkimaku on kamala, joten töissäkin kiskaisen lasillisen aina ykkösellä. Että tulee se jälkimaku vain kerran.

* Haluaisin syödä terveellisemmin. Haluaisin, etten yhtäkkiä tykkäisi yhtään sokerista ja pullasta. Tai en oikeastaan haluaisikaan. Se se ongelma varmaan onkin. Tai siis ei se olisi ongelma, ellei blogeissa mainostettaisi raakasuklaata ja sokerittomia superfood -ruokavalioita. Haluaisin, ettei mainostettaisi.

* Haluaisin kylpyammeen. Semmoisen ylellisen tassullisen. Taikka tavallisen. Ja keittiöremontin. Mut en haluais niitä kyllä oikeasti, koska nyt ei kiehdo remontit ja keskeneräisyys yhtään.

* Haluaisin paremman muistin. Että muistaisin ihan käytännön asioita ja lupaamiani juttuja paremmin. Tärkeitä muistojakaan ei ole kiva unohtaa... Ja haluaisin muistaa kaiken, minkä kerran opin. Enkun kielioppipoikkeuksetkin joudun opettelemaan joka kerta uudelleen, kun sitä peräkkäisinä vuosina opetan.

* Haluaisin varmuuden siitä, että elämä tulee menemään ihan hyvin. Että säästyn kaikelta, tai ainakin enimmältä niistä asioista, joita välillä hulluna pelkään.

* Haluaisin, että lapsistani kasvaisi tasapainoisia, ystävällisiä ja pärjääviä aikuisia.

* Haluaisin, että meillä olisi pitkästä aikaa oikein tosi siistiä kotona.

* Haluaisin saada tavaran vaihtumaan kätevästi ja sujuvasti: myytyä itselle tarpeettoman vaivattomasti ja löytämään tilalle tarvitsemamme edullisesti. Haluaisin muuten mankelin.

* Haluaisin olla motorisesti ja liikunnallisesti taitavampi. Että voisin edes joskus kuvitella osallistuvani jollekin ryhmäliikuntatunneille. Vaikken oikein osaakaan hahmottaa, miksi ihmiset kokevat sen jotenkin hauskana. Mä oon semmoinen kotijumppavideotyyppi, jos edes se.

* Haluaisin osata manipuloida ihmisten asenteita. Mietin tässä nyt lähinnä oppilaiden oppimismotivaatiota ja omien lasten osittaisia asennevammoja. En mitään sen kummempia maailmanvalloitus tai -pelastussuunnitelmia.

* Äskeisestä tuli mieleen, että oon jo pitkään miettinyt (eli haluaisin tietää...), millaista olisi, jos maailman asioista päättäisi pelkästään Viisaat, Rauhaa tavoittelevat ja Sydämelliset ihmiset. Että onnistuisko sellainen. Vai tarvitseeko maailma kovaa johtamista ja sotia? Vai enkö vain ymmärrä, ettei se ole pelkästään sitä?

* Haluaisin olla fiksumpi. Sivistyneempi, helpommin uutta omaksuva ja nokkelampi.

* Haluaisin, että eilinen ja toissapäiväinen energisyys ja väsyttömyys olisivat uuden alkua. Että se raskausväsy olisi tosiaan kestänyt vain puoliväliin, ja nyt puskisi virtaa ja tarmoa ja siivouspuuskaa edellistenkin kuukausin edestä.


Mitä sinä haluaisit?
4 kommenttia:

 1. Kiva kun otit haasteen vastaan! =) Hitsi: mankelin.... Meillä on yksi mankeli aika vähällä käytöllä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä meilläkin kävisi mankelille samalla tavalla... Mutta mankeloiduissa lakanoissa ois vaan kiva nukkua. :)

   Poista
 2. Tää olis upon mankeli 40€ kirpparilla.Mulla vastaava kestäny sellaiset 33 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin kirpparimankelia jossain vaiheessa ostamassakin, mutten keksinyt vielä järkevää paikkaa sille. Ne kun on niin isoja ja rumia, etten haluaisi mihinkään paraatipaikalle sellaista laittaa.. ;) Pitää nyt vielä t(s)uumailla.

   Poista