20.10.2014

PinaattilättypäiväMitä te syötte pinaattilättyjen lisukkeena? Oon ihan varma, että se on kummallisimmin yhdistetty ruokalaji suomalaiskodeissa ja -kouluissa.

Meillä ala-asteella kaverina oli perunaa ja kananmunavalkokastiketta. Monessa koulussa on perunamuusia, puolukkahilloa ja salaattia. Jossain on tarjottu kuulemma jauhelihakastiketta kaverina. Muitakin yhistelmiä muistan kuulleeni, mutta ehdottomasti oudoin on nykyisen kouluni yhdistelmä: Pinaattilätyt, MANSIKKAhillo ja kanasalaatti.

Oho. Ja vielä isompi yllätys oli, että ensimmäistä kertaa ikinä pinaattilätyt maistuivat mullekin! Puuropäivien lisäksi siitä tuli heti munkin lempiruokapäivä. (En silti syö 24 lättyä, niin kuin isot pojat.)

Piti ottaa kuva kotikeittiön tämänpäiväisestä pinaattilättykattauksesta, jossa oli tarjolla sekä kananmunavalkokastiketta, että mansikkahilloa. Kullekin oman valintansa mukaan. Mutten ehtinyt, kun syötiin niin sutjakkaasti. Että tein sitten tämmöisen superhienon kuvituskuvan, tsihih.2 kommenttia:

  1. Totta. Oudoin on tuo kanasalaatti-makea hillo-yhdistelmä. Kaikkea sitä ja silleen. Meidän ruoka tulee kouluilta, ja ruokalistalle palasi taas tauon jälkeen pinaattiletut, puolukkahillo ja porkkana-perunasose + vihersalaatti. Kotona pinaattilettuja tarjoillaan päivästä riippuen välipalana tai ruokana. Jos ruokana, ollaan päädytty kiireen vuoksi tähän ja tarjolla kaverina juurikin hätävarahilloa eli mansikkaa :D Ja jos kokki ehtii, kurkkusiivuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo puolukkahillo ja perunamuusi kuulostavat kyllä paljon luontevammilta vaihtoehdoilta. Mutta sellaisina ruokalajeina (ja kaikkina muinakin aikaisemmin kohtaaminani variaatioina) ne on olleet ihan aina mulle semmoisia "väkisin syötäviä" ruokia. Kunnes nyt. Ah, mahtavaa! Mansikkahilloa ja kanasalaattia.... <3 ;)

      Poista