30.5.2014

Kauniita sanoja ja uudet naapuritIhmiset suhtautuvat hauskan erilaisesti saamiinsa kehuihin. Yksi punastuu ja toinen vähättelee. Yhdellä tulee tippa linssiin ja toisen ilmeestä ei voi päätellä, tuntuiko hyvältä vai pahalta. Joku kiittelee ja joku tirskuu. Joku sen sijaan keskittyy kuuntelemaan vain sen, mitä muille sanotaan ja laskee tekovihaisesti, mitkä kehuista eivät päde häneen itseensä. Että miten huono hän onkaan. Vaikka hänestä omalla vuorollaan puhuttiin niin kauniisti...

Ja sitten on yksi, joka sanoo oman vuoronsa hätinä ehdittyä alkaa, että eiköhän lopeteta tähän ja mennäänpäs ulos... Kukakohan, ja miksiköhän? Miten sinä olisit ottanut kauniit sanat vastaan?

Hyppään huoletta ja silloitta seuraavaan aiheeseen: pihassamme pesivien lintujen määrä kasvoi entisestään, kun huomattiin lintulaudalle (!) ilmestyneen peipon pesä! Siinäpä on ilmastoitu yksiö suoraan parhaalla paikalla omasta näkökulmastani. Voin tuijotella sohvalta, kuinka poikaset lähtevät aikanaan maailmalle. Ihanaa! Kunhan vain lintukoto kestää mahdolliset myrskyt... Ja kunhan vielä malttavat munia tuohon levottomolla paikalle rakennettuun pesään... Aika ärhäkästi tulivat metsän reunasta huutamaan mulle, kun otin kuvan.
8 kommenttia:

 1. Linnunpoikasten seuraaminen on ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! En kyllä tiedä, pystyvätkö ne oikeasti tuossa pesiä, kun on niin levoton paikka. Kotinsakin pyörii koko ajan. No, pidetään peukkuja. :)

   Poista
 2. Faari uskaltaa epäillä ettei kyseessä olisi peippo vaan harmaasieppo-Uskoisin kylläki että tunnet peipon.Tulkoot kaukoputkensa kans tiirailemaan jos ei usko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itse asiassa täytyy sanoa, että tuli itellekin epäusko lajintunnistuksen suhteen. Oon nähnyt vain rouvan pikaisesti (kun se hyökki kimpuille ja pari kertaa kykkimässä pesässä). Mut voi tulla Faari tiirailemaan, eikä tarvi edes kaukoputkea, kun on tosiaan tuossa olkkarin ikkunan edessä. :)

   Poista
  2. Googlailin vielä, ja kyllä muistikuvani sopisi paremmin peippoon. Täytyy odotella, että tulevat kotiin ja napata kuva. :)

   Poista
  3. Ja kappas, rouva olikin kotosalla. Kyllä sillä oli peipon nokka ja siivissä mustaa ja valkoista. :)

   Poista
 3. Mä olisin ehdottomasti se, joka kuuntelis ne muiden kehut sillä korvalla, että ei toikaan sovi muhun ja tostakin sanottiin noin kivasti ja musta vain jotain muka kivaa, mutta semmoista, joka sopis oikeasti kaikkiin ja sanotaan vain sen takia, kun ei muuta keksitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ää kamalaa! Siinä tuli kyllä itellekin aika voimaton olo, kun ihan oikeasti halusi senkin tyypin tietävän, että oikeasti se on niin mainio ja monessa taitava ja erityinen. Mut ku ei, niin ei kai se auta, kun en voi toisen puolesta muuttaa ajattelutapaa. Muuta nyt sä ainakin! :D

   Poista