2.5.2017

Taian tuntua kirjassa: Tyttö, joka unohti nimensä


Vitsailin taannoin, ettei Ben & Jerry's ole huomannut blogini markkina-arvoa. Joku kuitenkin on, sillä ilokseni sain hauskan yhteistyötarjouksen Kirjasiskoilta. Pian postista putkahtikin paketti, jonka avaamista taktisesti odotin erääseen keskiviikkoiltapäivään, jolloin kerhosta tullut keskimmäinen on pitkästyneimmillään. Paketista paljastui kirja, jota heti alettiin kovalla innolla lukea. Tyttö, joka unohti nimensä. Jo kirjan teema oli lapsen mielestä selvästi kiehtova. Miten muka voi unohtaa nimensä, ja miten seikkailu ihmisen kokoisen hiiren kanssa voisi auttaa nimen muistamisessa?

Itse tietenkin älykkäänä (höhö) hoksasin heti, että kirjaimia poimittiin sivu kerrallaan niin, että niistä muodostui tytön nimi. Ja ihan "sattumalta" vieläpä sama nimi, kuin meidän tytöllä. Lapselle tämä oli kuitenkin aivan odottamatonta ja yllättävää, ja niinpä ennen "paljastussivua" kerrattiin kaverusten löytämät äänteet pariinkin kertaa, ennen kuin lapsi hoksasi niistä syntyvän oman nimensä. Oivallusta seurasi lautasen kokoiset silmät ja superleveä hymy. Kirjan taika toteutui täydellisesti.
Pikkiriikkinen sai roppakaupalla intovirtaa ja tohkeissaan pyöritteli kirjaa. Että miten?! Ja ohhoh! Kirjaimia alettiin kerrata tarinasta moneen kertaan ja pikkusiskollekin näytettiin. Tarina jäi kertalukemalla mieleen niin, että se oli lapsenkin helppo referoida kuva kerrallaan siskolle. Arvelinkin etukäteen, että tämä 4½-vuotias innostuu kirjainteemasta kovasti. Äänteet kun on nyt olleet niin kiinnostava juttu, että välillä osataan jo lukeakin. Sen verran harvoin tosin, että hämmästyy sitä itsekin aina onnistuessaan.

Tyttö oli valtavan onnellinen uudesta kirjastaan, jonka omistussuhteesta ei nimikoinnin takia ole minkäänlaista epäselvyyttä. Kolmelapsisessa perheessä se on selvästikin harvinaista. "Lue tämä sitten mulle monta kertaa uudestaan! Heti tänään iltasaduksi!" Näin teemme.

Tyttäreni ilostuttamisen johdosta olen mielelläni Kirjasiskoille pienen palveluksen velkaa! Siispä toivon, että kurkkaatte heidän nettisivuiltaan tuotetarjonnan ja esimerkiksi Tiina- ja Terhi-siskosten hauskan esittelysivun. Mikäli tilaaminen houkuttaa, saatte käyttöönne kivan edun:

Koodilla "blogi" saat kesäkuun loppuun mennessä tehdyistä tilauksista 10 % alennusta! 

Voin ehdottomasti suositella tätä kauniisti kuvitettua yksilöityä satukirjaa, ja tytär taatusti komppaa suositteluja! Itseäni houkuttelisi myös puuhakirjojen tilaaminen, joten ehkäpä hyödynnän alennnuksen itsekin.2 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen kirja ja ihana paita isollasiskolla! 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö muuten ookin? ;) Ja kirja olisi hyvä lahjavinkki vaikka kummilapsille! ;)

      Poista