15.5.2017

Lasten korttisalkut
Mitä teidän perheessä tehdään lasten synttäri- ja postikorteille?

Meillä oli joskus taskualbumissa esikoisen kortit, mutta myöhemmin säilytyspaikaksi vakiintui söpö metallisalkku. Jokaisella lapsella on nyt omansa. Vaikka nämä korttisäilöt itsestä tuntuvat ihan tavalliselta, vieraat monesti toteavat, että "hauska idea". Joten ajattelin vinkata täälläkin.


Vaikka toisinaan toivoisin salkkujen pysyvän lähinnä hyllyssä koristeina, ne ovat liki päivittäin leikeissä mukana. Niinpä korttejakin luetaan ahkeraan. Niiden kuvia vertaillaan ja niiden antajia muistellaan. Nyttemmin kortteja myös itse luetaan. Ja saapa niitä näin ollen laittaa välillä roskiinkin, kun ihan ryttääntyvät. Sanoisin, että korteista on taatusti saatu maksimaalinen ilo tällä systeemillä.

...Vaikkakin tähän päivittäiseen näkyyn on pitänyt myös tottua:4 kommenttia:

 1. Aivan loistava idea! Ostoslistalle siis korttisalkku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva, että pystyin tarjoamaan hyvän vinkin! :) Nämä salkut on muuten Tigerista. :)

   Poista
 2. Mäkin tarttisin korttisalkun.

  Mulla kortit on sellaisessa isossa pellilaatikossa: oli pakko hankkia ISO, kun kihlajaiskortit ja hääkortit ei meinannu mahtua kokonsa takia pienempään. Ja meillä minä raahaan kortteja luettavaksi vähän väliä. :) Niitä ei edes passaa viedä mihinkään kauas, kun kaivan sen kasan syliini ja luen kaikki kortit ja niistä nimet ja katselen kuvat taas uudelleen ja uudelleen.
  Ja mä säästän kaikki kortit. Jopa Pankista tulleet joulutervehdykset.

  Ja tuun aina NIIN iloiseksi, kun näen omalähettämäni kortin jossakin jääkaapin ovessa tai sängynpäädyssä. Kummipoika tuli vastaan 30 senttiä pitkä Berliinin kortti sukkahousuissaan: kun ei ollu taskuja ja kortti oli niin rakas, että se piti saada mukaan.
  Mä rakastan korttien lähettämistä. Joulukorteissa ei ole samaa ihanuutta, kun niitä lähetetään niin paljon. Mutta muuten!! Mulla on kauhea kasa kortteja, joita selaan säännöllisesti ja tuumailen, mikä niistä haluais lähteä matkaan ja kenelle. Tai joskus tulee tunne, että haluan jollekin ihmiselle laittaa kortin, mutta en löydä sitä oikeaa kuvaa. Mutta korttien lähettämisestä vaan on tehty ihan kammottavan kallis harrastus. Viimeksi kun ostin leviltä postimerkkejä, niin 1,2 euroa maksoi kappaleelta!! Hyi se!!

  -Akka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis nimenomaan, ihan hullua, että maksaa nykyään noin paljon toi postitus, ja vieläpä posti kulkee niin epäluotettavasti ja hitaasti... :( Tosin meille on moni kirje tullut leimaamatta, joten äkkiäkös nuo omalla osoitteella ja postimerkillä varustetut kuoret antaisi eteenpäin ja pyytäisi ihmisiä lähettelemään meille postia! :D

   Ihana aarrearkku tuo sunkin pellilaatikko!! <3 Ja voi itku tuota korttia sukkahousuissa, hiukan liikkis!! :D

   Poista