31.5.2017

Pikkuhaaveita isojen väliin
Mulla on asuntovaunukuume. On ollut joskus aikaisemminkin, ja kadonnut sitten kokonaan. Nyt se iski uudelleen. Mä niin rakastaisin pientä perässä vedettävää nukkumapesää, jonka voisin remppailla ja sisustaa ihanaksi turvasatamaksi erilaisia reissuja varten. Ja kotipihan hiljentymiskopiksi. En haaveile mukavuuksista, en vessasta tai keittopisteistä, ihan vain päivälepo- ja yösijapaikasta. Mistäköhän saisi halvan ja söpön vaunun, ja mitä pitäisi sellaista hankkiessa tietää?

(Ei sillä, olen satavarma, etten saa tälle haaveelle kannatusta perheen johtokunnan kokouksessa, mutta aina saa haaveilla. Ja toisaalta, jos esityslistalla on kissanpentu ja tämä, niin tällä voi olla jonkinlaisia mahdollisuuksiakin.)6 kommenttia:

 1. Mullakin on vaunukuume. Jaan sen kuumeen mieheni kanssa ja säännöllisesti vieraillaan kaikilla mahdollisilla myydään ja annetaan - palstoilla sekä liikkeiden sivustoilla kurkkimassa, haluaisiko joku luopua hyvin pidetystä pikkuvaunustaan meidän iloksi. Sellainen pieni T@b tai poksi olis valtavan hyvä: juuri riittävä. Haluaisin saada takaisin vapauden tunteen reissata maata ristiin rastiin ja ottaa mukaan koirat ilman vaikeuksia etsiä sitä majapaikkaa, johon nekin voisi ottaa nukkumaan ilman tuskaa.
  Mutta se raha. Halvimmillaan pikkuiset kun maksaa 6800 ja uutena ottaisi 13000 rahaa. Se on niin liikaa. Että vielä me vaan sitte keskitytään vaan haaveissa matkaamaan meidän omalle copacabanalle.
  -@kka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama ajatus, jotenkin se edustaisi tunnetta vapaudesta olla ja mennä ja extempore. (En keksinyt siitä verbiä, mutta kai sen voi noinkin sanoa. Runollisella kieliopilla.)

   Mä löysin torin kautta sieltä teidän citystä yhden pikkukopperon, joka kyllä vieläkin oli nelinumeroinen hinta, mutta vain nipin napin. Siitä teille, jollen mä saa lupaa ostosteluun. ;) Tosin se oli kyllä ihan supermini. Semmonen just ihana. :D

   Poista

 2. Haluaisin liittää tähän ihanan kuvan T@b320rs Mexican sunsetistä! Siinä on vähän piristystä kyljessään ja ne pienet pyöreät ikkunat, niiiiiiiin suloiset!! Ikkunat, jotka saa päässä soimaan samantien "yellow submarinen"! :D Mutta katsotaan sitten vaikka 5 vuoden päästä.

  Mä saan pienen paniikkikohtauksen ajatuksesta leirintäalueista tosikaravaanareitten keskellä... Mä en ole ihan niiiin sosiaalinen! Mutta mä niin näen itteni kavereiden pihalla laumani kanssa VIHDOINKIN nauttimassa aikatauluttomuudesta.
  Meidän koirat on oikeasti ihan suloisia otuksia, sellaisia lällyköitä. Mutta ne on keskikokoisia koiria, joissa muut näkee vaan hirveästi lenkittämistä ja irtokarvaa, joten niille ei oikein äkkiä löydy hoitopaikkaa sukulaisperheistä.
  Enkä pysty edes ajattelemaan, että väkisin tunkisin kenenkään kotiin/mökille koiruuden kanssa, kaikki ei tykkää koirista.

  MUTTA jos olis vaunu... vois koissuille laittaa ihan olot lokoiseksi tämän siirrettävän koirankopin puitteissa ja illalla mönkiä koko sakki samaan peittokasaan suloisassa sovussa hornaamaan. :) Saa nyt nähdä, onko meillä vanhempaa koiraa (nyt 11v) sitten enää, kun vaunu auton perään saadaan hinattavaksi...
  -akka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vaude, mikä sukkula! :D Googlasin.

   En mäkään leirintäalueita fiilistele, enkä siinä mielessä koe karavaanariutta omakseni. Mutta juuri samalla syyllä haluaisin siirreltävän makkarin, kuin säkin: Siinä tulisi mukana vapaus olla "kotona" reissussakin. <3 Samoin koen oman "laumani": Kaikki kyläpaikat kun ei oo kovin lapsiystävällisiä, ja se on itsellekin aika stressaavaa, kun joutuu koko ajan komentamaan, että "istu", "paikka", "älä pissaa matolle" ja "ei saa pureskella toisten korkkareita". Semmosta kaikkee, you know. :D

   Poista
 3. Mä niiin olen taas eläny haaveissa tuosta omasta siirreltävästä purtilosta. Koukkuan mielessäni verhoja siihen...

  Mä Ukolle pehmittelin ajatusta, että mentäis mökille nyt tässävaiheessa edes vaikka teltalla pariksi yöksi... käviskö kuinkaan.
  Koiruudet ei kuulemma ole ok ottaa mukaan, kun siellä on helteellä aina käärmeitä. :( No niin onkin. Eli koiruudet pidetään kiinni.
  Ja jos ne on kiinni, niin niiden jätöksiä pitää siivota. No niin pitääkin! Mutta kun ne tykkää käydä "nomanslandilla" pissumassa, niin ei sekään ole mikään iso ongelma.
  Mutta yöllä ne ei halua tulla telttaan. No ei kai ne koskaan siihen totukkaan, jos ei siihen opeteta!! :/

  Että meidän "mökkiloma" typistyy varmaan siihen, että käydään päiväiseltään olemassa mökillä ja jätetään koissut kotia. Ja mennään ittekki kotia nukkumaan. Ja reissut tehdään niin, että joku ihana sisko vaikka hoitaa meidän koiria sen yhden yön. :(

  Mulle väitti joku, että "koira on niin helppo ottaa mukaan lomamatkoille, kun melkein joka paikkaan voi ottaa koiran nykyään." Pyh. Niissä ylimystölafkoissa, joissa ME nukuttais, on aina koirakielto.
  Ja suurin ongelma onkin esimerkiksi vaikka rippijuhlien aikana: kirkkoonko otan hauvan? Vai jätänkö helteiseen autoon odottamaan hidasta kuolemaa ja huutamaan kaikille parkkipaikalla kulkijoille. Juu, ei kiitos. Vai anopin kerrostaloasuntoon hankkimaan häädön hänelle?

  Eli siis: pakko hankkia vaunu. Ja sinne ihana aurinkokennolla toimiva viilennin, että siellä on ihanan raikas koiruuksien odotella minua palaavaksi pällistelemästä museota tai linnaa... :D

  -Akka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis teillä todellakin on ihan akuutti vaunun tarve!! Kyllä ehdottomasti sen oisnyt pikimmiten löydyttävä!! Ootko kurkkinut huutokaupat.comin tarjonnan?

   Poista