16.5.2017

Munakaspiirakka arkilounaanaKuten on tainnut tulla ilmi, olen loistokokiksi vähän turhan taiteilija. En jaksa opetella ohjein, enkä perehtyä muutenkaan kokkailutieteeseen ja -tekniikkaan. Lehdistä luen kaikki "oletko aina kokannut väärin" -jutut vain todetakseni, että näköjään. Enkä esimerkiksi oppiakseni mitään uutta ja kokkaamaan "oikein".

Usein on joko oma pää tai ruokakaapit tyhjillään. Silloin pitää kehitellä jotain perustarvikkeista. Jossain vaiheessa noissa tilanteissa kävi niin, että löytyi kaapista mitä vaan, siitä syntyi keitto. Yleensä perusaineksina on siis peruna, porkkana, sipuli, pasta ja mahdollisesti jokin lihatuote. Joskus samaisista aineksista syntyi aina laatikko. Sen jälkeen oli vaihe, jolloin ruokakomerolöydökset heitettiin pastan sekaan pannulle. Nyt näyttäisi olevan kausi, kun niistä syntyy jonkinsortin munakaspiirakka. En tiedä ruokalajille edes nimeä. (Nakkimunakasmuffinsit vilahtivatkin instassa.) Vaikka ainekset ovat näissä eri muotoisissa ruokalajeissa samat, tuntuu ajatuksena lounaspiirakka lasten kanssa vähän oudommalta, kuin laatikko tai keitto, vai miten te ajattelette?

Eiliseen piirakkaan tein supernopean taikinapohjan, heittelin päälle satunnaisia asioita ja maustetun munamaidon. Uuniin, kunnes munakas oli hyytynyt. (Mukaanhan voi laittaa ihan mitä vaan. Itse pyöritin noita pakasteperunoita mikrossa sen verran, että alkoivat hiukan pehmetä, kun muu piirakka kypsyisi nopeammin.)Jopa kananmunan syömistä taitavasti välttelevä Miuku söi tätä ja pyysi lisää. Lounas kun oli, piti päälle laittaa ketsuppia ("pusuttia", kuten Miuku pyytää), ja kieltämättä perunan aiheuttaman jauhoisen vaikutelman takia piirakka kaipasikin sitä tai vaikkapa jotain raikasta salaattia. Vai siis oliko tää nyt kinkkupiirakka, kinkkumunakas, perunamunakas vai  munakaspiirakka vai mikä? No, valitaan otsikkoon vaikka toi "munakaspiirakka". Yleensä kutsun ruokiani yleisnimellä "sörsseli", mutta jokin hienostuneempi saattaisi vaikuttaa yleisön mielikuviin paremmin.

6 kommenttia:

 1. Mä luen kanssa aina ne "viisi tapaa siivota/kokata/suhteilla/käyttää sukkahousuja väärin"- jutut ja totean aina, että juuh, sivuluisussa mennään ja ankarasti. En osaa oikein oikein mitään. (ihana sanakikkailu!! :D )

  Tai pitäiskö vaihtaa näkökulmaa ja sanoa niinku serkkulikka, että "mä osaan väärin". :D Positiivisuus kunniaan väärienkin juttujen kohdalla.
  Mutta siitä huolimatta totean elämän olevan kuin pyörällä ajoa: sarja horjahduksia.

  Nauroin, kun käytiin kaupassa, että nuo sukulaiskakaroitten lausahdukset luo uutta kielikulttuuria meille asti.(tuosta pusutista tuli mieleeni) Sananväännöksillä keskusteltaessa ulkopuolinen jää kyllä hetkeksi ihmettelemään, mitä puhe oikein tarkoittaa, vaikka varmaan joka kotona on omia sanoja asioille.
  Oltiin siis "paupassa", kärryyn eksyi kukuijjaa, palloja, pepsuttia ja peunia. :D

  -Akka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, toi onkin hyvin muotoiltu ja asennoiduttu: mäkin teen monta juttua hyvin väärin. (Hyvä sanakikkailu sekin, eikö? :D)

   Noi on kyllä hauskoja, kun pienten sanat jää elämään. Meilläkin laitetaan vielä usein ruokaan "puppia" (ketsuppia), niin kuin esikoinen sanoi pienempänä. Kuopuksen "ketsuppi" kuulosti tänään muuten melkein jo oikealta! ...harmi! :D Ja nokkahuilu on varmaan ikuisesti "huilukuilu" keskimmäisen mukaan. :D Ja ontelosyylät elmexejä. ;D

   Niin ja meidän Mummi sanoo edelleen magneetteja mangfeeteiksi, kuten isäni oli pienenä sanonut. ;)

   Poista
 2. Peruna-kinkkupiirakka se on! Ihan sopivaa arkiruokaa.

  Enkä ymmärrä miten tämmöisiä arkiruokia tehdään väärin! Jos perheen vatsat tulee täytettyä, niin olet tehnyt kaiken oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, niinhän se pitäisi ajatella!! Sitä kun menee lukemaan tuollaisia "oletko aina tehnyt väärin" -juttuja juuri niistä aihepiireistä, joissa kokee epävarmuutta ja kaipaisi hyviä vinkkejä, on lopputulos vain entistä epävarmempi kokki! :D Mutta totta, saimme syödäksemme. :)

   Poista
 3. olet aallon harjalla! Myllyn paras on juuri lanseerannu ruokapiirakkataikinat nopeaan helppoon kotiruokaan. Sun täytyy kysellä vähän yhteistyökuviota :)

  Tämän sun kirjotuksen ja mainoksen uhrina oon meinannu jo monena päivänä kiepata kaupan pakastealtaan kautta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja itseasiassa tämän kirjotuksen innoittamana heitin pastat pannulle ;) Olet siis meidän perheen ruokasuunnannäyttäjä!

   Poista