6.9.2015

Uskallanko ja osaanko auttaa?Sanoin, etten kirjoita siitä asiasta, mutta se pyörii niin mielessä ja kaikkialla koko ajan, että pakko vähän täälläkin antaa palstatilaa. Uutisia katsellessa tajusin taas, miten ISO asia se oikeasti on. Pelottava, heille ja kyllä meillekin. Kuin ihmistsunami, vyöryy väistämättä päälle. Ja samalla, kun me pohditaan täällä, haluttaisiinko sen tapahtuvan, vai ei, pitäisi olla jo kovastikin hommissa. Että saisi ohjattua sen saapuvan tsunamin oikeaan paikkaan. Ettei se tekisi niitä tuhoja, mitä pelätään. Viha ei millään tapaa voi olla hyödyllinen tapa kohdata tulijoita. Hyvin haitallinen varmasti.

Ylitin itseni, vaikkei se vielä tarkoittanutkaan kuin paria klikkausta netissä: Ilmoittauduin vapaaehtoiseksi SPR:n sivuilla. Ei hajuakaan, mitä siitä seuraa, mutta jotenkin se tuntui vain oikealta. Toivottavasti mulle olisi käyttöä, ja toivottavasti uskallan tarvittaessa tehdä jotain.

Kuvassa ei ole pakolaisisä lapsensa kanssa vaan omiani. Mutta ymmärtänette, mitä tarkoitan. Että tilanne voisi olla kummin päin vaan. Ihminen on ihminen. Isä. Lapsi. Äiti. Veli. Sisko. Ystävä. Lähimmäinen.

6 kommenttia:

 1. Voi kiitos kiihkottomasta ja järkevästä postauksesta. Mua ahdistaa tää valloillaan oleva ilmapiiri. En minäkään kaikkea hyväksy, mutta se kaikki viha mikä on levällään, se kaikki yleistäminen ja haukkuminen... se ei ole ihmisen käytöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Vaikka itsekin koen olevani jokseenkin maahanmuuttokriittinen, ei tässä tilanteessa oikein auta nurista, että minen suostu. Ku tämä kaikki jo tapahtuu! Ei auta vouhkata.

   Poista
 2. Vau! Hyvä! Ite oon usein tään asian kanssa painiskellut. Toisaalta haluaisi auttaa, mutta sit jokin saa olemaan toimimatta. Jotenkin ajattelee, et itellä ei oo aikaa/energiaa/henkisiä resursseja, ja että osaisko edes. Ja sit taas ahdistuu kun ei tee mitään. Huoh. Mut hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, ihan samat fiilikset. Enkä toki tiedä, mitä tästä seuraa, ja päädynkö kuitenkin nynnyilemään, jos tositilanne tulee. Toivottavasti en. :) Nyt siis onkin oiva paikka heittää haaste, että teepä samoin! Tuplahaaste: ota se kälyseni sieltä mukaan! ;)

   Poista
  2. No niin. Nyt liityin pariin FB-ryhmään, jossa annetaan vinkkejä siitä miten meidän alueella voi milloinkin auttaa. Bongattuna jo alaikäisten yksin maahan tulleiden pakolaisten ryhmäkoteihin menevän tavaran lajitteluapu. Ei kuulosta vaikealta tai pelottavalta. Näissä ryhmissä vinkataan myös, mitä tavaraa milläkin alueella juuri tarvitaan. (Refugee Hospitality Club)

   Poista
  3. Mahtavaa!! :D :D Reippain askelin kohti käytännön tekoja, matalien kynnysten kautta. Näin niin kuin itseänikin tsempatakseni. :)

   Poista