12.9.2015

LepopäivänkaipuuOon ollut yhtäkkiä ihan puhki. Hermostuva, kiukkuinen ja murjottava. Ehkä syynä on yli viikon mittainen putki hektisiä päiviä ilman kunnon lepohetkiä (paitsi keskiviikon aamupäikkäriaika) ja melko totaalisesti mönkään mennyt perjantai.

Maanantaina sitten aletaan taas puhtaalta pöydältä. Sekä konkreettisesti, että kuvainnollisesti. Kaikki on iisimpää, kun keittiö on siisti. Tai koko talo oikeastaan, mutta siivouspäivästä ja lepopäivästä valitsen sunnuntaille mieluummin tuon jälkimmäisen. Joten puhdas pöytä saa nyt riittää. Jos jokin muu olisi tärkeämpää, sanonta kuuluisi kai "aloitetaan puhtaalta olohuoneen lattialta" tai "siististä kodihoitohuoneesta".Riittäisipä vielä hiljaisia, kirkkaita aamuja, jolloin takapiha kimmeltää aamukasteessa ja pian sitten haihtuu sumuna ilmaan. En haluaisi jo nyt pelätä talvea, mutta kyllä se kaamoskammo hiljalleen hiipii mieleen.


2 kommenttia:

  1. Mä jo kaamoskammoilen täällä oikein kunnolla. Tänä vuonna pitänee oikeasti hankkia kirkasvalolamppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kyllä voisi olla investointi, johon kannattaisi sijoittaa. Mulla on heräämisvalo, mutta sitä ei saa säädettyä niin, ettei se sitten lopulta piippaa, joten vauvatalvena se on vähän huono. Eikä se teholtaan oo toki sama, kuin kirkasvalolamppu, mutta senkin valo normiarkena auttaa vähän heräämisessä.

      Poista